La policia de Granollers denuncia un home per anar amb un patinet no homologat a l’illa de vianants

Té una potència de 2.000 watts que li permet arribar als 55 quilòmetres per hora


02/02/2020
Granollers

La Policia Local de Granollers va sancionar dijous de la setmana passada un veí de la ciutat per circular amb un patinet no homologat per l’illa de vianants. L’actuació es va fer cap a les 8 del vespre quan una patrulla va veure l’home anant amb l’aparell. El van aturar i van fer les comprovacions per certificar que el giny té una potència superior als 2.000 watts que li permet circular a velocitat de fins a 55 quilòmetres per hora.

En un primer moment, l’aparell va ser confiscat però, posteriorment, va ser retornat al seu propietari en aportar documentació per certificar que era seu. Amb tot, la Policia Local va alertar-lo que, per les característiques que té, el patinet no estava homologat per circular per la via pública.

Què diu l’ordenança?

L’ordenança municipal de circulació, vigent des de l’any 2009, equipara els patinets elèctrics i anàlegs amb les bicicletes i els aplica la mateixa normativa sempre que estiguin “degudament homologats i autoritzats respecte a la normativa vigent”. Per tant, “com a norma general circularan obligatòriament per la calçada”.

També se’ls permet la circulació en voreres o passeigs de més de cinc metres amb tres metres d’espai lliure, parcs públics i àrees de vianants, zones de prioritat invertida en els dos sentits de circulació, les vies compartides preexistents com les dels carrers Camp de les Moreres, passeig de la Ribera i passeig Fluvial.

En tots aquests casos, però, no ho podran fer quan hi hagi aglomeracions de persones que s’entén que es donen quan “no sigui possible conservar un metre de distància entre la bicicleta –o el patinet– i els vianants” o “circular en línia recta cinc metres de manera continuada i preferentment pel centre de la via”, segons estableix l’article 17 de la norma municipal.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't