La Vallèsbot es dedica, aquest any, a la gestió de l’aigua

La presentació dels treballs es farà el dia 30 de maig a la Roca

La sisena edició de la Vallèsbot, el projecte que vol aplicar coneixements de robòtica a reptes de caire social i que convida a participar-hi a alumnes de primària i secundària, es dedica aquest any a la gestió de l’aigua.

Portarà per títol Aigua, gota a gota i hi poden participar centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles, les Franqueses i la Roca.

El alumnes tindran el repte de dissenyar ginys tecnològics que ajudin a la gestió de l’aigua des d’una vessant aplicada. Les inscripcions encara estan obertes.

El resultat de la feina feta a l’aula pels alumnes es presentarà públicament el 30 de maig a la Roca.

En la presentació, que es va fer aquest dilluns a l’Ajuntament de la Roca, Mercè Robles, mestra de l’escola Pilar Mestres-Jaume Torrens, de la Roca, destacava que la Vallèsbot “busca la igualtat real entre l’alumnat, basat en els valors de la coeducació per afavorir el desenvolupament de les persones”.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, del Departament d’Educació, Simó López, explicava que “és un exemple de treball en equip i en xarxa”.

Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, destacava que la iniciativa “desperta vocacions tecnològiques als infants i, sobretot, a les nenes. Cal recuperar la perspectiva de gènere i el nom de les dones que han fet avançar tant aquests àmbits”.

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, reflexionava sobre el lema d’aquest any. “Els ajuntaments han viscut en molts casos d’esquena als rius i ara estem reverint això. Els infants trobaran solucions innovadores als reptes en aquest àmbit”.

Emilio Cordero, alcalde de Canovelles afegia que: “Educació es sinònim de transformació. Hem d’explicar com fem els municipis el tractament de l’aigua i cal prendre consciència d’aquest bé escàs”.

I l’alcalde de la Roca, Albert Gil, remarcava que “els canvis en molts casos venen de la mà de l’impuls dels equips docents i els infants”.

Gil afegia que: “Segurament, els nens i nenes seran qui ens conscienciaran als adults de tot el que aprendran i fomentaran un desenvolupament sostenible i un ús racional de l’aigua”.

800 alumnes en la darrera edició

En la darrera edició de la Vallèsbot, al voltant de l’ús de la bicicleta, hi van participar prop de 800 alumnes de 19 centres de primària i secundària: 11 de Granollers, 6 de Canovelles, un de la Roca i un de les Franqueses.

Aquest projecte va néixer el curs 2017-2018 del treball en xarxa entre professors, escoles, ajuntaments i el Servei Educatiu del Vallès Oriental.

En la primera edició el tema va ser la mobilitat, en la segona, la millora dels parcs; la tecera es va de forma telemàtica per la pandèmia i la quarta es va centrar en la gent gran.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't