L’Audiència de Barcelona confirma la nul·litat d’una clàusula multidivisa d’una hipoteca d’una parella de la Garriga

Confirma una sentència del jutjat de primera instància número 34 de Barcelona contra el Banc Popular

L’Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat una sentència dictada prèviament pel jutjat de primera instància número 34 de Barcelona on s’anul·lava la clàusula multidivisa d’una hipoteca signada per una parella de la Garriga amb el Banco Popular. Advocats del Col·lectiu Ronda es van fer càrrec de la defensa dels interessos de la parella de la Garriga.

Segons informa el Col·lectiu Ronda, l’Audiència confirma que la clàusula multidivisa ha de ser anul·lada. Aquesta va ser incorporada en un préstec amb garantia hipotecària subscrit pel matrimoni de la Garriga l’any 2006 amb el Banco Popular destinat a inicialment a amortitzar la hipoteca anterior que van fer per la compra d’un habitatge per a vivenda habitual.

Es tractava d’una hipoteca feta amb iens per un valor inicial equivalent a 245.000 euros. Els canvis que es van fer van mantenir inalterada la clàusula multidivisa que va propiciar que les oscil·lacions del ien respecte l’euro provoquessin un increment del 60% de l’import original del préstec.

En una de les ocasions, la hipoteca va haver de ser ampliada per poder fer front a l’increment exponencial del cost dels pagaments mensuals que havia provocat el propi funcionament de la hipoteca referenciada amb la moneda japonesa.

Hipoteques comercialitzades entre 2004 i 2008

Diverses entitats financeres com el Banco Popular van promoure la comercialització d’hipoteques multidivisa, sobretot entre els anys 2004 i 2008. Era un moment de fortalesa de l’euro respecte altres monedes com el ien o el franc suís que feien que la contractació de préstecs amb aquestes monedes fos una opció atractiva. Però aquesta situació estava acompanyada “d’enormes riscos” en cas d’una revalorització de la moneda escollida, destaquen des del Col·lectiu Ronda.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 351 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't