La candidata de Juns per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha visitat aquest dimecres Mollet, Parets i Granollers i ha mantingut trobades amb el sector comercial i de serveis afectat especialment per les restriccions arran de la Covid-19.
“Ens cal estar al costat de la gent que pateix les conseqüències de la pandèmia. Ahir estàvem amb el sector turístic de la Costa Daurada, abans d’ahir amb entitats del tercer sector i també empreses que exporten productes a l’exterior i avui hem estat amb el comerç de proximitat” ha dit Borràs a Granollers, on ha passejat pel carrer Anselm Clavé, acompanyada del portaveu municipal, Àlex Sastre, la resta de membres del grup i els alcaldes de Sant Celoni, Raül Garcia i el de les Franqueses, Francesc Colomé.
“Crec que s’ha produït una conscienciació general del valor que té mantenir aquests comerços oberts, de poder fer consum a restaurants que ho estan passant molt malament i escoltar les seves necessitats per poder-les traduir en polítiques que els ajudin a reactivar l’economia”, ha afegit Borràs, que, com a final de la visita a la comarca, s’ha reunit amb representants de la societat civil granollerina a la sala d’actes del CEMAV.
“Hem tingut moltes converses. Hem estat a centres d’estètica, perruqueries, joieries, farmàcies, botigues de roba… I ens han traslladat la seva preocupació per la incertesa sanitària de les mesures que es prendran”, ha dit la candidata.
I ha reclamat ajuts per als sectors afectats. Uns ajuts que han de venir de l’estat. “És evident que tothom vetllem per la preservació de la salut i hem d’escoltar el que ens diuen els experts, però alhora s’ha de poder treballar amb fermesa perquè no hi pot haver tancaments sense finançament i en aquest cas el finançament li correspon dur-lo a terme a qui recapta els impostos i Espanya recapta més del 90% dels impostos i d’aquest 90% el 40% es queda sitemàticament allà i no torna mai més”.
Per Borràs, la crisi provocada per la pandèmia no és com les anteriors. “No estem parlant de sectors que hagin de reconvertir-se, estem parlant d’activitatts que podrien dur-se a terme, però que no ho poden fer per les restriccions derivades de la pandèmia. Per tant, el que cal és no haver de lamentar en el futur immediat les conseqüències de no fer front ara als ajuts que son precisos per totes aquestes empreses i aquestes sectors que estan patint”.
{{ comment.text }}