Després del tancament de la botiga Bershka, al carrer Anselm Clavé, hi ha un total de 22 locals buits a la coneguda com Ela d’or que formen el carrer Anselm Clavé i l’eix dels carrers Sant Roc i Santa Anna, a l’illa de vianants del centre de Granollers.
En aquests vials –i incloent la plaça de la Corona, el sector de la Porxada més proper al carrer Sant Roc, la plaça de les Olles i la plaça de la Caserna– hi ha un total de 173 locals.
La xifra de locals buits representa gairebé el 13% del total, segons el recompte fet per EL 9 NOU partint del cens de locals inclòs a l’estudi Clonatge Comercial del Perfil de la ciutat.
Segons les dades del recompte que fa cada any Gran Centre al juny, la xifra de locals buits al conjunt del centre de la ciutat ha augmentat en gairebé 4,5 punts percentuals en el darrer any. S’ha passat de 68 espais comercials sense activitat l’any 2019 als 96 d’enguany d’un total de 615 i 618 locals, respectivament. Es passa de l’11% al 15,5%.
Joaquim Mensa, de la immobiliària Retail Barcelona, creu que l’adequació dels preus de lloguer a la nova realitat és clau per donar-los activitat: “Cal anar a preus de lloguers inferiors als que es pagaven anys enrere. Ja s’està produint aquesta baixada. El mercat immobiliari té la particularitat que hi ha un gran nombre d’operadors, i cada un va per lliure. Hi ha amos que es deixen assessorar per empreses com la nostra i que ajusten els preus al mercat actual. Però també n’hi ha que encara pensen en els preus d’anys enrere, i costa fer-los veure que les circumstàncies han canviat”, indica.
Xavier Aguilar, director del departament de locals comercials de Forcadell, aposta per un canvi de xip i introduir factors que permetin adaptar els preus dels lloguers al moment. Parla d’imports variables on, a partir d’un mínim, el lloguer mensual pugi segons la facturació, de variacions per anys o de clàusules que tinguin en compte situacions de pandèmia com l’actual.
{{ comment.text }}