L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

L’empresa GASN2, de Tagamanent, participa en el disseny d’un nou respirador

L’empresa calcula que podrà produir uns 100 aparells al dia

El 9 Nou
09/04/2020
Tagamanent

ACN. L’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat un estudi clínic amb el Dispositiu Autònom de Respiració (DAR), un respirador mecànic invasiu per a pacients amb covid-19. En el projecte hi ha participat l’empresa GASN2 que té instal·lacions a Tagamanent.

L’equip de producció està preparat per començar-ne la fabricació en el moment que l’AEMPS homologui el dispositiu. GASN2 calcula que, inicialment, se’n podrà produir 100 equips diaris, que poden incrementar si s’obre a altres països.

Aquest és el tercer dispositiu desenvolupat amb el suport del coneixement de l’Hospital Clínic, l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, que rep aquesta aprovació.

Inicialment, l’estudi es farà al Clínic i a Can Ruti, i s’ampliarà a altres hospitals de Catalunya i de la resta d’Espanya quan es disposi de dades dels primers pacients. La iniciativa ha estat possible gràcies al suport rebut per un gran nombre de particulars, empreses i entitats.

També ha comptat amb el suport del Servei Català de la Salut, que ha propiciat la incorporació d’empreses i ha donat suport als centres per trobar aquest tipus de solucions.

Tercer dispositiu validat

El nou equipament compta amb parts d’origen industrial, una part pneumàtica i d’instrumentació, una altra d’elèctrica i electrònica, així com software de control de variables de procés, monitoratge en pantalla i alarmes visuals i sonores.

És un dispositiu lleugerament més sofisticat que els dos anteriors autoritzats per a proves clíniques. Amb el DAR es podrà controlar la freqüència respiratòria i altres paràmetres de forma constant i objectiva, proporcionant al pacient un suport vital que d’altra manera no tindria, sempre en absència d’un respirador convencional disponible.

L’equip que ha supervisat les simulacions l’han format el doctor Josep M. Nicolás, especialista en medicina intensiva del Clínic i professor de la UB, el Dr. Ramón Farré, Catedràtic de Fisiologia de la UB i cap del grup Biofísica respiratòria i bioenginyeria de l’IDIBAPS, i el Dr. Manel Puig, de l’Institut de Recerca i Hospital Germans Trias i Pujol.

Cronologia de l’impacte del coronavirus al Vallès Oriental.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't