Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental
 

L’Ajuntament de les Franqueses ha encarregat a l’empresa Aprèn Serveis Ambientals, de Figaró, la redacció d’un pla director del parc del Falgar i la Verneda, la gran zona verda de 17 hectàrees, al costat del riu, a Llerona, la remodelació de la qual es va inaugurar fa dos anys.

Ho va anunciar l’alcalde, Francesc Colomé, en el darrer ple municipal. Colomé va explicar que l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació, impulsa el pla que marcarà els criteris de gestió del parc, el seu manteniment i les activitats d’educació ambiental i familiars que s’hi faran al llarg de l’any.

Espera tenir un esborrany del pla director a finals d’abril i va anunciar que es debatria entre tots els grups municipals. A partir del pla director es redactaria un plec de condicions per posar a concurs la gestió del parc, que seria público-privada.

Colomé també va dir que en el pressupost d’aquest any 2021, que encara no s’ha aprovat, hi ha prevista una partida de 550.000 euros per a la museïtzació interior de l’Aula de Natura, que s’està acabant de construir al parc, entre l’àrea de jocs infantils i l’aparcament. Un espai on va avançar que es vol explicar el cicle de l’aigua i la biodiversitat del parc.

Canvis a l’aula de natura

L’edifici de l’Aula de Natura s’està fent amb novetats sobre el projecte original. Així, la zona dedicada a exposicions incrementa la seva superfície en un 30% i passa de 166 a 216 metres quadrats. És un edifici singular d’una planta, dividit en tres mòduls, pensat per integrar-se a l’entorn amb l’estructura i els materials utilitzats.

Les parets són de fusta i el sostre és de xapa metàl·lica, tret de la paret sud, que estarà formada per un mur Trombe, és a dir, una construcció a la qual se li adhereix terra compactada perquè faci d’aïllant tèrmic i mantingui l’interior amb una temperatura estable a l’estiu i a l’hivern.

Els tres edificis estaran units entre ells amb passadissos i vestíbuls de vidre per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est se situen l’edifici d’exposicions i els lavabos; al centre, una zona de serveis i administració amb despatxos i oficines, i a l’oest la sala de formació i un auditori. Tot l’edifici és energèticament sostenible, amb 18 plaques solars, i aprofitarà el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l’aire de l’exterior. En total, farà 600 metres quadrats de superfície i tindrà un cost de 887.000 euros.

Colomé va explicar que s’ha presentat el projecte als fons de recuperació europea Next Generation, amb el suport de la Diputació, per tal de finançar el projecte del parc.

LA PREGUNTA

S’hauria de prohibir fumar a les terrasses dels bars?

En aquesta enquesta han votat 2126 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.