Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’Escola Pia de Granollers estrena noves aules de P3, sala d’actes i pati

El nou edifici construït a l’espai que ocupava l’antiga església s’obre aquest dilluns, amb l’inici del curs escolar

L’Escola Pia, de Granollers, estrena amb l’arrencada del curs 2021/2022 el nou edifici que s’ha construït a l’espai que ocupava l’antiga església, entre els carrers Conestable de Portugal i Sant Josep de Calassanç. L’edifici acull les quatre noves aules de P3 a la primera planta. Estan connectades entre elles amb portes corredisses i tenen tot el mobiliari amb rodes per poder adaptar l’espai al tipus d’activitat que s’hi faci.

L’accés a les aules es fa a través d’un gran espai obert batejat amb els noms de La plaça i La balena. Està pensat per poder fer activitats en grups reduïts o amb alumnes de diverses classes quan s’aixequin les limitacions actuals fixades per la Covid-19.

L’espai connecta amb la resta d’aules d’educació infantil, que també podran fer ús d’aquests espais. “És un espai polivalent que ara ens permet adaptar-nos als requeriments de la Covid i que, més endavant, ens permetrà fer treball amb alumnes de diversos grups”, valora Pep Gómez, responsable d’educació no formal a l’Escola Pia de Granollers.

A la planta baixa del nou edifici hi ha una sala d’actes polivalent –s’acabarà de condicionar en les properes setmanes– i el vestíbul. Al terrat, hi ha un pati que inicialment faran servir els alumnes fins a segon de Primària. S’equiparà amb un rocòdrom i altres elements que decidiran els alumnes i les famílies del centre. Al soterrani, hi ha una sala de 200 metres quadrats que es farà servir com a gimnàs i que té 10 vestidors. Estan pensats per donar servei al futur pavelló poliesportiu que es construirà a l’espai que ara ocupa el pati, a la banda del carrer Sant Josep de Calassanç.

No hi ha un calendari establert per tirar endavant aquesta tercera fase. Abans, cal fer una nova estació elèctrica transformadora. “És vital per al projecte”, diu Gómez.

El nou edifici ha tingut en compte temes d’accessibilitat. Per exemple, per facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat visual a través d’una barana contínua a l’escala o paviments podotàctils. També aspectes relacionats amb el medi ambient: els espais aprofiten al màxim la llum exterior –hi ha un gran finestral a la façana de Sant Josep de Calassanç que dona llum a les diverses plantes– per reduir el consum energètic, s’han instal·lat llums de baix consum i s’ha fet servir pintura ecològica i fotocatalítica. Amb la tercera fase, es preveu una instal·lació fotovoltaica a la coberta de l’edifici que fa façana amb l’avinguda del Parc.

L’Escola Pia vol que les noves instal·lacions –la sala d’actes o el futur poliesportiu– estiguin oberts a activitats d’entitats o de la ciutat com xerrades o la Granollers Cup. Per això, s’ha previst que es puguin sectoritzar els diversos espais per funcionar de manera autònoma.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

L’episodi de Puigdemont a Cerdenya dificulta l”operació diàleg’?

En aquesta enquesta han votat 159 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.