L’Hospital de Granollers vol tenir memòria de la Covid-19

El centre fa entrevistes a professionals per recopilar testimonis sobre l’impacte de la pandèmia per poder-los conservar de cara al futur

“Els proveïdors no servien materials i nosaltres havíem de dir directament que no a les persones que ens demanaven els equips de protecció individual (EPI). I aquesta càrrega se l’emportaven els companys i nosaltres també, va ser molt dur.”

Però, llavors van començar a arribar donacions de particulars i empreses. “Va ser impressionant. Vam passar d’un magatzem a tenir-ne quatre de distribuïts per tot l’hospital, buscant espais on vam poder. Tot això va exigir un sobreesforç molt gran, entregar un dos-cents per cent, i vaig descobrir coses de la gent que treballa amb mi que em van emocionar molt. El meu equip va ser conscient de la situació que hi havia i es van oferir contínuament a fer més hores si calia, van fer moltíssimes hores extres, fins i tot en caps de setmana.”

És el relat que fa Santi Araujo, responsable del magatzem de l’Hospital General de Granollers sobre els primers dies de la crisi sanitària de la Covid-19. Ha continuat aquest dilluns amb la publicació de la segona entrevista a Xavi Torruella, cap de helpdesk de la direcció d’estratègia digital de l’hospital.

Amb el seu testimoni, el centre sanitari ha encetat un seguit de publicacions al bloc de l’Hospital que busquen recollir el testimoni dels professionals del centre sobre com han viscut –i estan vivint– la pandèmia de la Covid-19.

L’objectiu és recollir l’experiència de persones que “han estat a primera línia” per generar uns continguts que permetin, amb el pas dels anys, no perdre la memòria i recordar a través de testimonis directes de la situació que ha generat el coronavirus a l’hospital.

Es tracta de “recopilar vivències perquè no quedin en l’oblit”, explica Victòria Remedios, cap de comunicació de l’Hospital. “Volem deixar per escrit tot allò que ha passat i tenir recollides tot un conjunt de vivències dels professionals perquè seria molt trist que, d’aquí a uns anys, ho oblidem”, afegeix.

La periodista Tamara Gutiérrez, tècnica de comunicació de l’hospital, és l’encarregada de fer les entrevistes que s’aniran publicant setmanalment o quinzenalment al bloc (blogs.fhag.es), que és accessible per a tothom.

Amb implicació del personal

Des del servei de comunicació, que lidera aquesta iniciativa, s’ha esperonat els responsables de tots els departaments perquè proposin persones que vulguin donar el seu testimoni. “Comptem amb la col·laboració dels directius dels diversos equips per arribar a tothom”, explica Remedios.

L’objectiu és que hi passin professionals de tots els àmbits. En alguns casos, es poden recollir testimonis i publicar l’entrevista només de manera interna a la intranet del centre. Més endavant, es plantegen fer un número monogràfic de la revista De bat a bat, el butlletí de l’hospital, amb un síntesi de totes les entrevistes que hagin anat apareixent al bloc.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 179 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't