Marín situa la reobertura de Sant Miquel del Fai per la primavera de 2022

Marín ha fet una visita amb tècnics a l’espai i després s’ha reunit amb els alcaldes i el Consell Comarcal del Vallès Oriental

Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, ha fixat la reobertura de l’espai natural de Sant Miquel del Fai per a la primavera de 2022, segurament durant el mes d’abril. Marín ha fet aquest divendres al matí una visita amb tècnics de la Diputació al paratge on s’estan fent ara les obres de condicionament de l’aparcament.

Després, Marín s’ha reunit a Sant Feliu amb els alcaldes de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano; Sant Quirze Safaja, Anna Guixà; i Sant Feliu, Mercè Serratacó; i representants del Consell Comarcal del Vallès Oriental encapçalats pel seu president i alcalde de Canovelles, Emilio Cordero.

La primavera de 2022 era la data que ja s’havia apuntat fa uns mesos per a la reobertura de l’espai que va quedar tancat l’any 2017 quan la Diputació en va fer la compra i va iniciar un seguit d’actuacions per garantir la seguretat i posar al dia les instal·lacions amb actuacions per renovar l’enllumenat o les tanques de seguretat, entre d’altres.

Marín ha exposat que la reobertura no serà total perquè hi haurà espais de Sant Miquel del Fai -com les coves- que seguiran tancats perquè encara no s’hi ha actuat. Està previst que s’obri tot l’espai públic a l’aire lliure i també es podrà fer ús de l’edifici del Priorat, el més gran del paratge.

Segons la presidenta de la Diputació, també s’ha ofert als ajuntaments l’opció de fer canvis al pla d’usos que es va fer inicialment tenint en compte que han passat quatre anys i situacions com la pandèmia de la Covid-19 que han influït en la relació entre la ciutadania i l’entorn natural. Els ajuntaments sempre han reclamat la seva participació en la gestió de l’espai.

Quatre anys d’obres

Inicialment, la Diputació, que va fer efectiva la compra de la finca l’any 2017, va plantejar que el paratge –inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural dels Cingles de Bertí– estaria tancat durant un any. A partir de l’adquisició, es va redactar un pla d’usos i un pla d’obres que va quedar enllestit el novembre de 2018. Amb el document sota el braç, la Diputació va tancar els projectes executius d’intervenció i va iniciar els processos administratius per contractar les empreses.

Tot plegat, però, no es va poder enllestir abans del març de 2019 i això va obligar esperar fins al setembre d’aquell any per iniciar les intervencions a les cingleres. El temporal Glòria del gener de 2020 també va endarrerir els treballs de sanejament de les cingleres. L’obra per renovar tanques i enllumenat del recinte monumental visitable no podia començar sense acabar els treballs en altura.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't