Mollet engega un programa per recollir ordinadors i donar-los una segona vida

Es farà a través de l’ONG Labdoo i els dispositius es lliuraran a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat.

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús i donar-los una segona vida. Els dispositius es lliuraran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat.

El projecte es basarà en el protocol d’actuació de l’ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Particulars i empreses podran entregar equips informàtics que ja no utilitzin a l’Espai Mollet Hub o a la comissaria de la Policia Municipal. Han de ser, preferentment, ordinadors portàtils que s’engeguin i que tinguin almenys un giga de RAM i s’han de lliurar amb el seu carregador.

L’objectiu és “lluitar contra la vulnerabilitat digital. No pot ser que hi hagi nens i nenes que facin els deures amb un telèfon mòbil“, ha dit el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto.

“L’obsolescència no és dels ordinadors sinó dels programes instal·lats. Un ordinador vell pot tornar a ser eficient ràpid i potent. Un ordinador que era antic i lent pot tornar a ser un bon ordinador i amb programes educatius”, ha afegit la representant de Labdoo, Elena Parpal.

Per portar a terme aquest projecte, l’Ajuntament es basarà en el protocol d’actuació del projecte Labdoo per a l’eliminació de dades confidencials i la instal·lació de programari educatiu als ordinadors.

Labdoo és una xarxa humanitària internacional de recollida, neteja de dades i actualització d’ordinadors portàtils en desús o que ja no s’utilitzen. Els dispositius són repartits per viatgers voluntaris a escoles necessitades, orfenats o zones de refugiats d’arreu del món. El projecte ha repartit portàtils a unes 600 escoles de 142 països diferents sense cost.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 208 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't