L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús i donar-los una segona vida. Els dispositius es lliuraran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat.
El projecte es basarà en el protocol d’actuació de l’ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.
Particulars i empreses podran entregar equips informàtics que ja no utilitzin a l’Espai Mollet Hub o a la comissaria de la Policia Municipal. Han de ser, preferentment, ordinadors portàtils que s’engeguin i que tinguin almenys un giga de RAM i s’han de lliurar amb el seu carregador.
L’objectiu és “lluitar contra la vulnerabilitat digital. No pot ser que hi hagi nens i nenes que facin els deures amb un telèfon mòbil“, ha dit el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto.
“L’obsolescència no és dels ordinadors sinó dels programes instal·lats. Un ordinador vell pot tornar a ser eficient ràpid i potent. Un ordinador que era antic i lent pot tornar a ser un bon ordinador i amb programes educatius”, ha afegit la representant de Labdoo, Elena Parpal.
Per portar a terme aquest projecte, l’Ajuntament es basarà en el protocol d’actuació del projecte Labdoo per a l’eliminació de dades confidencials i la instal·lació de programari educatiu als ordinadors.
Labdoo és una xarxa humanitària internacional de recollida, neteja de dades i actualització d’ordinadors portàtils en desús o que ja no s’utilitzen. Els dispositius són repartits per viatgers voluntaris a escoles necessitades, orfenats o zones de refugiats d’arreu del món. El projecte ha repartit portàtils a unes 600 escoles de 142 països diferents sense cost.
{{ comment.text }}