El Centre Cultural La Marineta i el Museu Abelló de Mollet van inaugurar aquest dimarts dues exposicions, emmarcades a la programació de Mollet Migrant, que volen visibilitzar en positiu la diversitat cultural que hi ha a la ciutat. Ho fan a través de les històries de persones migrants de diferents orígens que s’han establert al municipi. Una quarantena de comerços també participen en aquest projecte, que pretén combatre els prejudicis i el racisme a l’entorn de les migracions.
Tot i que les activitats de Mollet Migrant van començar la vigília de Sant Jordi amb el concert De sud a nord, a càrrec de l’Orquestra Simfònica de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet, el plats forts del projecte són aquestes exposicions. Els dos espais acullen dues mostres on les persones migrants són les protagonistes i expliquen les seves històries a través del llenguatge plàstic i audiovisual.
A La Marineta s’ha obert la mostra fotogràfica Mollet Migrant: estudi del territori i del paisatge, en què persones de diferents indrets van iniciar el seu procés migratori i es van instal·lar a la ciutat. A més, als passadissos de La Marineta hi ha una doble intervenció que es titula Caminats i que fa referència als viatges interiors i exteriors que cada persona recorre al llarg de la seva vida. Es pot visitar fins el 22 de juliol.
Al Museu Abelló es va inaugurar l’exposició Mollet Migrant, on es poden veure els resultats de diverses entrevistes, intervencions i tallers realitzats amb persones migrants del municipi. El camí, el lloc, la memòria, la transformació i el rastre són conceptes que apareixen en les peces artístiques creades per elles mateixes. Es pot visitar fins el 4 de setembre.
D’altra banda, una quarantena de comerços ubicats en el recorregut del Centre Cultural La Marineta al Museu Abelló també participen en aquest projecte. Els aparadors d’aquests locals estan decorats amb unes maletes elaborades per infants i joves del Casal Obert, que contenen els missatges de les persones protagonistes que participen en aquesta proposta.
La regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, va destacar que “és un projecte participatiu i comunitari per donar visibilitat en positiu a la diversitat cultural de Mollet”, i va agrair “la participació de persones migrants en aquesta proposta, ja que sense elles no hauria estat possible Mollet Migrant”.
De la seva part, la regidora de Cultura i de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, va explicar que “amb les activitats culturals de Mollet Migrant i la implicació dels comerços volem fer reflexionar la ciutadania sobre el fet migratori per intentar trencar els tòpics que encara hi ha a l’entorn de les migracions”.
Finalment, la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Pepi Muñoz, va mostrar la seva satisfacció pel treball conjunt de “persones que han fet de Mollet la seva ciutat d’acollida i que ara expliquen les seves experiències”.
{{ comment.text }}