Montornès constitueix la Taula per a la promoció de la Convivència

Coordinarà els professionals que treballen en l’àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència

Montornès ha constituït la Taula tècnica per a la promoció de la Convivència. El nou òrgan neix com un espai de treball que facilitarà la coordinació entre els diferents professionals que formen l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència, i afavorirà el treball transversal i la cooperació amb altres àrees de l’Ajuntament. Servirà com a espai de reflexió i suport a la planificació de polítiques de convivència i d’elaboració d’estratègies d’acció. 

En el grup motor de la taula hi està representada la direcció política i tècnica de l’Area i els professionals que la integren: Policia Local, el Servei de Mediació Ciutadana, el Servei de suport a les Comunitats veïnals, així com agents cívics i el personal tècnic que s’anirà incorporant durant el proper any al departament de Convivència.

La constitució d’aquesta taula tècnica respon a la voluntat municipal d’avançar cap a polítiques de seguretat i convivència més integrals i preventives. Es farà a partir del treball coordinat de diversos perfils tècnics, la Policia Local i els agents del territori, que es podran incorporar puntualment a la taula en el futur.

La iniciativa també permetrà consolidar serveis i actuacions impulsats durant els anys en què es va desenvolupar el Projecte d’Intervenció Integral a Montornès Nord, i fer-los extensius a tot el municipi.

Tant per a la constitució de la taula com per al seu impuls i consolidació l’Ajuntament ha comptat amb el suport tècnic del Servei de Convivència i Diversitat de la Diputació de Barcelona.  

El marc de referència de la Taula per a la promoció de la Convivència és el Pla de Convivència de Montornès del Vallès, redactat durant els anys 2019 i 2020 amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. 

El contingut del document s’estructura en tres eixos: els drets (per garantir condicions de vida dignes, la igualtat d’oportunitats i l’exercici actiu dels drets de ciutadania); els deures (per promoure el civisme, la corresponsabilitat i el respecte als altres); i les relacions comunitàries (per afavorir les relacions veïnals, de cooperació, la participació social i el sentiment de pertinença al municipi en un marc de respecte a la diversitat social).

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 408 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't