QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

Obren cinc fleques en ple centre de Granollers en els últims quatre mesos

Granollers s’ha convertit en un destí molt atractiu per a la bombolla flequera que en ciutats ja és una realitat. En els últims quatre mesos hauran obert fins a cinc nous forns de pa. Pannus, a l’abril, Turris, al maig, i Es Pan’s i Granier al juny. Aquest dimarts obrirà el cinquè, Santagloria.

El 9 Nou
30/07/2013

Tots els locals són a pocs metres els uns dels altres, ubicats en ple centre de Granollers, cosa que ha provocat preocupació entre els diferents establiments, tant els nous com els de tota la vida, per la quantitat d’oferta que hi ha.

El primer d’obrir va ser el Pannus, al carrer Sant Roc, on al cap de dos mesos també obria el local de Granier. A pocs metres de distància, al carrer Anselm Clavé, s’hi ha instal·lat Es Pan’s –gairebé al davant d’un altre forn de pa, el Bretcha. L’únic que s’allunya una mica és el Turris, a la plaça de la Corona. A aquestes obertures, dimarts s’hi sumarà el Santagloria, al carrer Torres i Bages, al final de la zona de vianants del centre.

Amb aquesta diversitat, la competència està servida. Tot i que cada fleca segueix el seu camí, és difícil no comparar-se. Tres d’aquests cinc forns són franquícies, una forma d’organització corporativa que s’ha posat molt de moda per empreses que volen expandir-se amb rapidesa i amb una inversió baixa de capital. Aquestes tres mateixes (Pannus, Granier i Es Pan’s) tenen presència a tot Espanya i curiosament s’han ubicat en locals de Granollers on abans hi havia botigues de roba. Turris i Santagloria són els únics que s’escapen del model franquiciat, encara que la marca té més d’una botiga. Tot i això, Santagloria té previst obrir una franquícia a Barcelona, al carrer Aribau.

Una tendència que també segueixen aquestes noves fleques és la d’oferir servei de degustació. Totes menys una: el Turris. “Som un forn de pa. El nostre negoci no és fer cafè”, es justifica l’amo, Xavier Barriga. No obstant, la restauradora i impulsora de la festa del pa d’El Folló, a Tagamanent, Mercè Brunés, assegura que és una moda popular a Europa perquè ajuda a rendibilitzar el negoci, tot i que perjudica els restaurants.

L’obertura del Santagloria és una aposta decidida que arriba com un gegant en un local immens de 360 metres quadrats, entre l’espai interior i la terrassa, sota un porxo, i una espectacular façana de 50 metres. “Estic absolutament motivat i convençut de convertir-lo en el local de referència a Granollers per comprar pa, esmorzar i berenar”, diu el propietari de l’empresa, el garriguenc Cristian Pascual.

De fet, s’emplaça on abans hi havia dos edificis que s’han ajuntat i el propietari assegura que serà el Santagloria més bonic, i gran amb diferència. Els serveis de Santagloria s’adrecen sobretot al públic femení –esperen que vinguin mares a berenar amb els fills– i amb un esperit d’avantguarda. “Som els primers que hem portat el crònut a Barcelona i també el vendrem a Granollers”. De moment, el pa arribarà precuinat, durant els primers dies, però el local està equipat perquè es pugui elaborar allà mateix.

Pascual remarca la importància de l’equip, tot de procedència vallesana i format a les botigues de Barcelona, perquè creu que tenir gent de la comarca és un valor afegit de cara al públic.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 406 persones.