Els organitzadors de la Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers demanen més implicació de les institucions

La sisena edició de la Fira es farà aquest dissabte amb una trentena d’entitats sota el lema “Estimem el territori. Defensem un Vallès per viure-hi”

El 9 Nou
30/10/2023
Granollers

La sisena edició de la Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers (FESSGra), que es farà dissabte amb una trentena de participants, posarà al centre una mirada crítica en la gestió del territori.

La FESSGra, que s’ha presentat aquest dilluns, es farà sota el lema “Estimem el territori. Defensem un Vallès per viure-hi” i vol qüestionar el model capitalista i oferir i reivindicar les alternatives, solucions i respostes existents o que cal posar en marxa.

Representants de la FESSGra, de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i del GEMEC -xarxa d’intercooperació del Vallès Oriental– han presentat l’edició d’aquest any.

Josep Canudas, en nom de la FESSGra, ha demanat a les institucions que siguin agents participants de l’economia social i solidària de la comarca. I ha posat de relleu que la fira “creix cada any, és més potent i amplia la xarxa que es va crear en la primera edició”.

Maria Garcia, de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental també ha instat a les administracions a tenir “voluntat política per aterrar i materialitzar les propostes alternatives” que sorgeixen de la fira.

Garcia ha detallat el programa de la fira i ha insistit en la necessitat d’aconseguir “un Vallès sa, agroecològic, no contaminant, i on els circuits no siguin només de cotxes”.

I Anna Maimir, membre de l’Eixida i de GEMEC, ha explicat les activitats de caire lúdic que es faran a la plaça Maluquer i Salvador.

Al mateix temps, Maimir ha presentat GEMEC, xarxa que agrupa set col·lectius (Ateneu de les Arts-Can Balmes, L’Eixida, Quesoni, Comsoc, Erol Urbà, Nue al Carrer i Sauló, Vinyes i Pins) que treballen en l’àmbit cultural del Vallès Oriental.

Iniciativa de l’institut Bellera

La roda de premsa ha servit per presentar una iniciativa de la pròpia FESSGra amb la col·laboració de la Dula, el Niu i l’Eixida que es fa a l’institut Celestí Bellera.

Aquesta iniciativa busca descobrir com acostar la joventut a l’economia social i solidària. Així, l’alumnat de primer de batxillerat serà a la fira descobrint les propostes que s’hi presentin i, més endavant, amb l’ajuda d’un realitzador, faran un espot.

La voluntat és que el projecte arribi a tots els centres educatius de la ciutat.

Pel que fa a les activitats, la fira tracta temes com la sequera, amb una xerrada que ja es va fer el 19 d’octubre al bar Anònims; la distribució de tot allò que consumim, les cures en el treball, l’acollida de persones migrants o les comunitats energètiques.

L’organització afirma que vol posar sobre la taula que “les pitjors previsions es poden revertir sempre que hi ha voluntat per part de la ciutadania i les administracions”.

I ho fa posant el Vallès Oriental al centre, com queda palès en la participació d’organitzacions de defensa del territori com Salvem Corró d’Amunt, El Gaig, Salvem la Bassa o No al quart Cinturó, entre altres.

La fira es fa a la plaça Maluquer i Salvador i la Casa de Cultura Sant Francesc i, a part de xerrades i col·loquis, hi haurà activitats per a tota la família, amb contacontes, un grafitti col·lectiu o una vinilada.

La Fira d’Economia Social Solidària també comptarà amb una mostra d’entitats i projecte fent paradetes, amb més de vint participants durant tot el dia.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 253 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't