Pleguen els caps de Rehabilitació i
Anestèsia de l’Hospital de Granollers

La direcció del centre ho atribueix al context general del sector sanitari


13/06/2022
Granollers

Dos caps de servei de l’Hospital de Granollers, el de Rehabilitació, Toni Martí, i la d’Anestesiologia, Núria Isach, han renunciat als seus càrrecs en les darreres setmanes. La direcció del centre ho atribueix al context general que viu el sector sanitari arran de la pandèmia i la manca de professionals.

El director general adjunt, Andreu Aloy, ha explicat que Toni Martí, coordinador de Rehabilitació als hospitals de Granollers i Sant Celoni i un dels responsables del Pla Director de Rehabilitació de Catalunya, ha rebut una oferta important de l’Hospital d’Igualada.

Aloy ha destacat la vàlua professional de Martí, que era el referent de la UTE de rehabilitació comarcal en què participen, a més de l’Hospital de Granollers, les empreses Fisiogestión i el Centre de Rehabilitació del Vallès (Cerva).

Pel que fa a Núria Isach, el director general adjunt diu que fa tres anys que dirigeix Anestesiologia, un dels serveis més transversals de l’Hospital i que ha patit més la sobrecàrrega de treball per l’impacte de la pandèmia.

Per això, va demanar fer un pas al costat i deixar el càrrec, tot i que continua treballant en el mateix servei. Fins que es convoqui la plaça, el seu lloc l’ocupa de manera provisional la que era, fins ara, la cap clínica del mateix equip.

La renúncia dels dos caps de servei arriba poc després de la jubilació de Jordi Cuquet, cap de procés d’infeccions de l’Hospital. Segons Aloy, el nom del seu substitut es coneixerà en un termini d’uns quinze dies.

Aloy explica que, en el sector sanitari, s’està produint una gran mobilitat entre centres sanitaris arran de la pandèmia i la manca de professionals de medicina i infermeria. “Amb la covid, el sistema ha estat molt tensionat i un altre factor ha estat la manca de professionals en algunes especialitats. Això fa que molts vagin amunt i avall i que canviïn en funció de la proximitat o bé d’un projecte que els engresqui més.”

Per al director general adjunt, la solució passa perquè les facultats de Medicina ofereixin més places i alerta que, arran de la propera jubilació de molts facultatius “la situació serà pitjor en un termini de quatre o cinc anys”. Admet que “costa trobar comandaments o caps de servei, d’unitat o d’àrea perquè la feina de gestionar equips és dura”.

Aloy no creu, però, que la renúncia de caps de servei afecti especialment l’Hospital de Granollers i tingui l’origen en una situació de malestar generalitzada en aquest centre sanitari. “No ho interpretem així. La situació, com sempre, podria anar millor, però es viu un moment difícil en general; amb professionals de baixa, manca de personal… I això genera tensions.” Admet, però, que “hi ha petites àrees de millora. És clar que sí”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 425 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't