Absolt l’arquitecte de Vallgorguina jutjat per la llicència per fer un cobert en una finca agrícola

La sentència del jutjat penal número 3 de Granollers també absol el propietari que havia fet la petició per construir el cobert

El 9 Nou
18/06/2023
Vallgorguina

El jutjat penal número 3 de Granollers ha absolt l’arquitecte assessor de l’Ajuntament de Vallgorguina que el 2013 va informar favorablement de la llicència d’obres per fer un cobert per a ús agrícola en una finca rural del municipi. Estava acusat d’un delicte contra l’ordenació del territori per part de la fiscalia i l’acusació particular que implicava penes de presó. La sentència també absol el propietari de la finca on es va fer el cobert.

L’acusació particular considerava que era autor de dos delictes contra l’ordenació del territori, un d’ells com a cooperador necessari. En aquest cas, la fiscalia no l’acusava. El procediment va iniciar-se per la denúncia d’un veí que té una casa de colònies: sostenia que es feia una activitat de serradora a la construcció destinada a cobert agrícola.

En el cas de l’arquitecte assessor de l’Ajuntament, la sentència apunta que el cobert que es va aixecar no va excedir el límit de 2.000 metres cúbics de capacitat autoritzat a la finca i assegura que, en el moment d’informar favorablement, no tenia perquè conèixer que a la finca hi havia “unes construccions no permanents de poca entitat i en desús” que haurien d’haver-se tingut en compte per no superar el límit del volum ocupat. A banda, la sentència diu que l’activitat forestal “estava permesa” i “emparada per la legalitat vigent”. “No hi ha ni un sol indici que permeti concloure que l’arquitecte va donar la llicència sabent que no ho hauria de fer.”

En la mateixa causa, s’havia denunciat l’alcalde Joan Mora. L’Audiència de Barcelona va arxivar la causa contra ell en resoldre un recurs d’apel·lació i estimar que “no hi havia indicis” que “hagués actuat coneixent la injustícia de la resolució”.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't