Alcaldes i regidors de diversos municipis governats pel PSC al Vallès Oriental han reclamat a la Generalitat una major inversió en instal·lacions i personal per atendre les necessitats educatives a la comarca. Ha estat a la Llagosta en una roda de premsa que s’ha fet després de la celebració d’un consell d’alcaldes i alcaldesses socialistes.
La trobada s’ha fet davant del Centre de Formació per la Persones Adultes (CFPA) de la Llagosta, un equipament que, segons ha denunciat l’alcalde del municipi, Óscar Sierra, té la segona planta tancada i sense utilitzar després de detectar-hi la presència d’amiant procedent de la teulada, que és de fibrociment. Això ha fet que no es pugui utilitzar per seguretat i ha obligat a traslladar classes d’aquest centre, on van unes 600 persones, a l’institut Marina, que està a pocs metres.
Els alcaldes i regidors del PSC han denunciat altres mancances en equipaments. En el cas de la Llagosta, Sierra també ha parlat de l’escola Sagrada Família on l’Ajuntament ha fet tancar l’auditori pel risc de despreniments i una planta d’unes de les torres on hi ha aules d’educació infantil pels problemes detectats al sostre.
L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha reclamat la construcció de l’edifici definitiu per l’institut Domus d’Olivet “que fa 11 anys que està en barracons”. També ha recordat que es va presentar un projecte per ampliar l’escola Joan Miró, que no ha tirat endavant.
Per la seva banda, l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, ha demanat a la Generalitat que concreti la seva inversió per tirar endavant un centre de formació professional dedicat a formar treballadors per al sector químic a les antigues naus de Máximo Mor.
L’alcaldessa de Mollet, Mireria Dionisio, ha recordat la reclamació d’un nou edifici per a l’escola d’educació especial Can Vila.
Més enllà de les obres
Més enllà de les obres, alcaldes i regidors del PSC també han posat sobre la taula altres temes com la necessitat de coordinar la formació professional amb les necessitats reals de les empreses de la comarca o la falta de recursos econòmics per poder garantir la formació dels infants amb discapacitat.
També l’esforç econòmic que fan els ajuntaments per fer front als sobrecostos de la despesa energètica de centres educatius i la part que els correspon de la gratuïtat del segon curs d’educació infantil impulsat per la Generalitat.
Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, ha reclamat “una mirada a deu anys vista” per poder planificar les necessitats i ha reivindicat “la corresponsabilitat dels ajuntaments en la presa de decisions” que també els afecten.
Jordi Terrades, diputat i regidor a Granollers. ha recordat la importància de disposar d’un nou pressupost a la Generalitat per al 2023 per tenir “els recursos necessaris per abordar les inversions al sistema educatiu” i “la dotació dels professionals necessaris”.
{{ comment.text }}