L’Ajuntament de l’Ametlla ha renovat per un any el conveni vigent des del 2020 amb la Sareb que li permet gestionar en ús de fruit els 36 habitatges socials propietat del banc dolent del sector del Maset Nou.
L’acord vencia al juliol, un fet que havia generat malestar entre les famílies que hi viuen de lloguer. A partir del quart any, l’acord de 2020 establia l’opció de fer pròrrogues anuals fins a quatre anys més. Tots els grups municipals (Ametlla’t, al govern; i Junts i ERC, a l’oposició) van votar a favor de l’acord en un ple extraordinari dimarts.
L’alcalde, Jan Santaló, va celebrar la pròrroga i va agrair el suport de l’oposició. També va admetre reptes que cal afrontar a partir d’ara, com renovar el contracte de manteniment dels habitatges “que no ha funcionat massa bé” o “crear una comunitat de veïns per millorar les comunicacions amb l’Ajuntament”. Tot plegat ha d’ajudar a evitar situacions com els talls de llum que han patit els veïns en zones comunes per l’impagament de factures elèctriques d’imports molt reduïts.
Santaló també va explicar que s’actualitzaran les bases que es van fer per assignar els pisos que hi havia buits fa quatre anys “donant prioritat a les persones de l’Ametlla”. La normativa servirà per assignar habitatges que quedin buits aquí però també els nous que es començaran a construir aviat a Can Draper.
“Què farà l’Ajuntament perquè la Sareb compleixi amb els deures que té i que no ha complert aquests quatre anys?”, es va preguntar la portaveu de Junts, Dolors Ferrer, que també va reclamar que es fessin les dues reunions anuals de seguiment que marca l’acord.
Sobre l’opció de comprar els habitatges del Maset Nou, Santaló va exposar que la Sareb va demanar a l’Ajuntament 2,2 milions “que es van transformar en més de 3 milions en uns mesos”. “És un preu desorbitat”, va afegir Santaló, que va assegurar que els serveis tècnics xifren el valor real al voltant d’un milió.
Pep Moret, d’ERC, va demanar que es treballi per obtenir-ne la propietat: “Aquests pisos tant sí com no han de ser de l’Ajuntament”, deia Moret, que demanava valorar què se’n pot arribar a pagar. Santaló va apostar per “fer pinya perquè aquests habitatges acabin en mans de l’Ajuntament.
Els llogaters també defensen aquesta opció. “El nostre lema és Recuperem el Maset, i aquest lema hauria de ser de tot el consistori”, apunten ressaltant la importància de disposar d’habitatge social al poble. També demanen que l’Ajuntament vetlli perquè no hi hagi situacions de tanta vulnerabilitat, amb falta de manteniment o talls de llum.
{{ comment.text }}