Andrea Canelo, regidora del PSC de Granollers, apunta com a diputada al Congrés

És la tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers on porta les regidories de Via pública o gestió de residus

Andrea Canelo Matito, regidora del PSC a l’Ajuntament de Granollers, apunta com a diputada al Congrés dels Diputats a Madrid. L’anunciat nomenament de Sònia Guerra com a secretària general del Departament d’Igualtat i Feminismes del govern de Salvador Illa, farà que l’actual diputada al Congrés hagi de renunciar al seu càrrec. En fer-ho, correrà la llista electoral dels comicis del 2023 per Barcelona on Canelo va ser la número 17 de la candidatura i, actualment, és a qui correspon cobrir la primera baixa que es produeixi. Josep Paré, alcalde de Centelles, que era el número 16, ja va entrar com a diputat al Congrés fa uns mesos.

El nomenament de Guerra està previst per la reunió de govern del 27 d’agost on Salvador Illa preveu designar els secretaris generals dels diversos departaments i altres càrrecs de l’executiu entre els quals també hi ha el de Jordi Terrades, quart tinent d’alcalde i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Granollers. A partir d’aquí, Guerra haurà de renunciar al càrrec i Canelo podrà prendre possessió del càrrec al Congrés. Serà la segona diputata del PSC del Vallès Oriental. Ara ja ho és Arnau Ramírez, de Sant Feliu de Codines., que va ser el número 8 de la llista per Barcelona.

El càrrec al Congrés no és incompatible amb el de regidora de l’Ajuntament. Actualment, Andrea Canelo és la tercera tinent d’alcalde del govern d’Alba Barnusell. Porta les regidories de Via Pública, Neteja i Gestió de Residus i de Serveis Municipals i Manteniment. Nascuda l’11 de juliol de 1978, és regidora a l’Ajuntament de Granollers des de l’any 2007 on ha ocupat diverses àrees. Va ser consellera comarcal entre els anys 2011 i 2015 i forma part de la comissió executiva del PSC a Granollers.

És tècnica en prevenció de riscos laborals al servei de prevenció de la Fundació Hospital Asil de Granollers, on està en excedència. Està diplomada en relacions laborals per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster de prevenció de riscos laborals. Tot just fa poc ha acabat un màster in Business Administration a la Universitat de Vic.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 1383 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't