Aragonès alerta des de Granollers que “tota l’extrema dreta és dolenta”

El candidat d’ERC a les eleccions del 12-M lamenta que Junts s’hagi desmarrcat de l’acord per aïllar l’extrema dreta al Parlament


26/04/2024
Granollers

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha llençat un “crit d’alerta” a la ciutadania, després que Junts rebutgés signar el compromís per a no pactar ni amb Vox ni amb Aliança Catalana, un acord que sí que han signat republicans, CUP i comuns. Aragonès ha estat acompanyat pels principals candidats d’ERC a la comarca, Marc Candela, alcalde de Martorelles; i Gavina Garcia, de Granollers. Entre el públic, alcaldes i regidors i exalcaldes i exregidors de municipis de la comarca

En un acte de campanya a la Porxada de Granollers, aquest divendres al vespre, Aragonès ha advertit que “tota l’extrema dreta és dolenta”, i ha afegit que, per tant, no hi ha extrema dreta “bona”, encara que “s’emboliqui” amb la Senyera.

De la seva banda, la número 4 de la llista per Barcelona, Najat Driouech, ha preguntat als caps de llista de PSC, Salvador Illa, i de Junts, Carles Puigdemont, si acceptaran els vots de l’extrema dreta. I ha situat ERC com a “garantia” antifeixista.

El cap de llista republicà ha reiterat que a ERC tenen “molt clar” que no hi ha pas “una extrema dreta bona i una de dolenta”, encara que una vagi amb la bandera espanyola i l’altra que “embruti” la bandera catalana. “No hi ha extremes dretes bones i dolentes, totes són dolentes”, ha advertit Aragonès.

El president de la Generalitat ha alertat que els partits ultres afecten la cohesió social del país, i que volen dividir la societat. A més, ha insistit que Aliança Catalana impedeix la “cohesió necessària” per aconseguir la llibertat del país, encara que “s’emboliqui” amb la Senyera.

És en aquesta línia que ha llençat un “crit d’alerta”, perquè Junts no ha signat el compromís: “Un missatge a la població, amb majúscules, negreta i subratllat”, ha anunciat Aragonès, per proclamar que el 12-M cal que tota la ciutadania s’expressi també en contra dels ultres, i a favor d’una nació i una societat “lliure i justa”, on l’extrema dreta “no hi tingui lloc”. “No s’hi val a badar”, ha continuat.

Si Aragonès ha rematat el missatge contra l’extrema dreta, abans ha estat Driouech, número 4 de la llista, qui ha obert l’argumentari antifeixista d’ERC. La qui ja ha estat diputada les últimes dues legislatures ha reclamat que el 12-M sigui un clam contra Vox i Aliança Catalana: “És igual el nom que porti, hem de dir ‘no’ a l’extrema dreta”.

Driouech ha situat ERC com a “garantia” per “barrar el pas” als partits ultres, i ha asseverat que “sempre” ha signat tots els pactes per fer-hi front. En canvi, la número 4 de la llista per Barcelona ha preguntat a Illa i Puigdemont -que no han signat aquest compromís- què faran amb els vots de l’extrema dreta: “Nosaltres ho tenim clar! Sempre hi farem front!”, ha exclamat.

Driouech ha afegit que cal explicar a la ciutadania que PSC i Junts no han signat aquest compromís, i que cal tenir-ho en compte el 12-M. La candidata ha insistit que el dia de les eleccions caldrà valorar qui està disposat a acceptar, “a qualsevol preu”, els qui deshumanitzen una part de la societat.

“Vull continuar sent president”

Aragonès ha situat els tres “encàrrecs” que vol assumir els propers quatre anys, i ha remarcat que vol ser president per aconseguir el referèndum acordat amb l’Estat i reconegut internacionalment sobre la independència. En segon lloc, per assolir el finançament singular que acabi amb l’espoli fiscal. I, en tercer lloc, lluitar per la llengua catalana “amb més recursos i eines que mai”.

“Junts, molts tuits i poca feina”

La cap de llista de les europees del 9 de juny, Diana Riba, ha acusat Junts de votar en contra de les necessitats de Catalunya a l’Eurocambra, mentre ERC aportava “treball i resultats”. Riba ha assegurat que entre ella i l’altre eurodiputat republicà, Jordi Solé, han fet més de 50 legislacions a Brussel·les. I ha afegit que Junts, amb 3 eurodiputats, “han contribuït només a 4 dossiers”. “Què han fet la resta del temps?”, ha preguntat Riba.

L’europarlamentària d’ERC ha resumit que els eurodiputats de Junts (Carles Puigdemont, ara cap de llista de Junts al 12-M; Toni Comín, candidat al 9-J; i Clara Ponsatí, ara candidata d’Alhora al 12-M) han fet “molts tuits, molts cops al pit i moltes proclames”, però que han fet “molt poca feina”.

A l’acte també hi ha participat el conseller de Salut, Manel Balcells (que no va a les llistes del 12-M), que ha destacat la feina feta al departament aquesta legislatura. “Hem començat la gran transformació del sistema sanitari però ens hem quedat a mitges, perquè comptàvem amb els pressupostos d’aquest any”, ha subratllat.

Balcells, originari de Granollers, també ha vinculat Junts amb el cas de corrupció del 3%. El conseller ha afirmat que cada vegada que s’aixequen catifes es veu que “no hi ha un pam de net”. Balcells també ha recordat que el propi Jordi Pujol, expresident del Govern i fundador de CDC, ha afirmat que Junts és qui “més s’assembla” a Convergència

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 201 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't