Balcells cedeix el testimoni a Olga Pané al capdavant de la conselleria de Salut

Manel Balcells, de Granollers, va accedir al càrrec l’octubre de 2022

La nova consellera de Salut, Olga Pané, ha elogiat la sanitat catalana en el traspàs de cartera amb el seu antecessor, el vallesà Manel Balcells. “Els que han vingut abans han fet tots el que han pogut, ens han deixat un magnífic sistema de salut. Però un sistema de salut, per magnífic que sigui, sempre necessita anar-se ajustant als canvis i en tenim de molt rellevants”, ha afirmat en unes breus declaracions, i ha destacat l’envelliment de la població com un dels principals reptes.

Pané i Balcells han coincidit a assenyalar que Salut, un dels departaments amb més pes de la Generalitat, necessita una feina d’equip que superi mandats: “És una cursa de relleus per als que ens estimem el sistema sanitari públic a Catalunya”, ha dit el conseller sortint.

Pané ha entrat aquest dilluns al Departament de Salut per primera vegada com a consellera, tot i que coneix aquest edifici, en un dels pavellons del recinte modernista de la Maternitat, des de fa dècades. “Estic impressionada. He vingut moltes vegades, des dels 27 anys i ara en tinc 68. He pujat les escales d’una manera diferent, m’impressiona”, ha reconegut.

La nova titular de Salut agafa el ‘testimoni’ d’aquesta ‘cursa de relleus’, com s’hi han referit tant ella com el seu antecessor. “Ara corro tot el que puc per passar el relleu en les millors condicions al següent”, ha afirmat. “Constrir sobre el que han fet els anteriors. Li passo el relleu”, havia expressat Balcells just abans.

La responsable de Salut del govern de Salador Illa ha agraït a l’equip del seu antecessor un traspàs “extraordinari” i “molt complet” i ha destacat que amb Balcells han estat col·laborant en els últims anys i creu que ho continuaran fent, cadascú en llocs diferents.

La doctora Pané (Barcelona, 1956), especialista en Medicina del Treball, ha ocupat diferents càrrecs directius dins el sistema sanitari català. Va ser gerent del Parc de Salut Mar, que engloba l’Hospital del Mar i el de l’Esperança, del 2011 al 2024. Abans havia estat gerent de l’Hospital d’Igualada (2008-2011); directora de Consultoria del Consorci Hospitalari de Catalunya (1996-2001) i directora de centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, l’ICS (1983-1994), entre altres càrrecs. 

El granollerí Manel Balcells (Ripoll, 1958), considerat un dels impulsors de la medicina de l’esport a Catalunya, va substituir Josep Maria Argimon en el càrrec l’octubre del 2022 arran del trencament de l’executiu entre ERC i Junts. Havia estat director mèdic de l’Hospital de Granollers i president executiu de Biocat. Quan va agafar la responsabiilutat de posar-se a la conselleria, era, entre altres càrrecs, director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya. Balcells ha estat aplaudit pel seu equip, just abans de baixar les escales per sortir de la conselleria prop de dos anys després d’arribar-hi.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 843 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't