Manel Balcells, de Granollers, nou conseller de Salut

Assumirà el càrrec dimarts en un acte previ a la primera reunió del nou executiu d’ERC


09/10/2022
Granollers

Manel Balcells, de Granollers, serà el nou conseller de Salut del govern de la Generalitat d’ERC en solitari. Bacells, que és veí de Llerona, a les Franqueses, és doctor en medicina i cirurgia.

Al Departament de Salut, ja va ser director d’estratègia i coordinació del Departament de Salut des del gener de 2004 i secretari d’estratègia i coordinació des de 2006. El mateix any va assumir el càrrec de conseller d’Universitat, Recerca i Societat de la Informació però va ser de forma breu arran el trencament del pacte amb el PSC i la destitució dels consellers d’ERC.

Balcells també va liderar el projecte d’ERC a Granollers i va ser regidor a l’Ajuntament des de 1995 fins al 2004.

En una entrevista a la Contraportada d’EL 9 NOU, el gener de 2021, Balcells destacava que “el sistema de salut aguanta perquè hi ha uns professionals de primera”. L’any 2019, va rebre la medalla Josep Trueta de la Generalitat.

Dimarts, presa de possessió

Els nous consellers del Govern d’ERC en solitari està previst que prenguin possessió dimarts al matí just abans de la primera reunió del Consell Executiu que serà a les 10. La resta de nous consellers són: Natàlia Mas, a Economia i Hisenda; Meritxell Serret, a Acció Exterior; Joaquim Nadal, de Recerca i Universitats; Juli Fernández, de Territori; Gemma Ubasart, de Jusícia, Drets i Memòria i Carles Campuzano, a Drets Socials.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, porta dos dies a Palau treballant en la configuració del nou Govern després de la marxa de Junts divendres a la tarda. I és possible que en les pròximes hores s’anunciï el nom de les persones que ocuparan les places vacants que deixa JxCat. Des del Palau s’ha apuntat que hi ha la possibilitat d’incorporar perfils independents i reformular l’estructura del Govern que fins ara tenia 14 departaments.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 124 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't