Barnusell manté la majoria absoluta del PSC a Granollers

A Mollet, Mireia Dionisio guanya amb 12 regidors. ERC repeteix victòria a Llinars i Caldes però perd la majoria absoluta

El PSC amb Alba Barnusell ha mantingut la majoria absoluta al ple de Granollers. Perden un regidor i es queden amb 13 en un consistori que seguiran dominant amb diferència. La segona força torna a ser ERC, que manté els quatre regidors i, per tant, no millora el resultat de 2019. Junts empitjora i passa de quatre a tres regidors. En canvi, Primàries passa d’un a dos regidors.

Al ple hi entren dues forces més: el PP torna amb dos regidors i Vox s’estrenarà amb Cristina Tarrés amb un. Ni la CUP ni els Comuns aconsegueixen un lloc al plenari d’on desapareix Ciutadans, que perd els dos regidors que tenia.

A Mollet, en canvi, Mireia Dionisio obté 12 regidors en les primeres eleccions on ha liderat el projecte del PSC. Ara Mollet segueix com a segona força amb cinc regidors i En Comú Podem, tres. Les dretes estaran representades pel PP i per Vox, amb dos regidors cadascun. Junts obté un regidor.

El PSC també manté i, fins i tot, consolida altres alcaldies com les de Canovelles, Montmeló o la Llagosta.

Les eleccions d’aquest diumenge han tornat a donar la victòria a alcaldes: Raül Garcia, de Junts, torna a guanyar a Sant Celoni; Francesc Colomé, es manté com a primera força amb Junts a les Franqueses;. Marta Bertran ha tornat a donar la victòria a ERC a Lliçà de Vall; Isidre Pineda i Martí Pujol, d’ERC, han guanyat a Caldes i Llinars però tots dos perden la majoria absoluta; i Nacho Simón (PSC) a Lliçà d’Amunt, també. Sí que manté la majoria absoluta Joan Galiano, d’ERC, a Bigues i Riells del Fai.

A Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena ha millorat la majoria absoluta de Junts igual que ha fet Francesc Bonet, de Poble Unit, a Santa Eulàlia. A Montornès, José Antonio Montero torna a guanyar per Montornès en Comú amb set regidors.

També surt reforçada de les eleccions Montserrat Sanmartí, alcaldessa d’IUSF, a Sant Fost. Té majoria absoluta i podrà governar en solitari.

El PSC passa a ser la força més votada a la comarca. També és la que suma més regidors. En part, gràcies al creixement a pobles com Cardedeu, on fa el tomb i és la força més votada.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't