Tombs a la Garriga, Cardedeu, Sant Feliu, la Roca, Parets i l’Ametlla

Els alcaldes d’aquests municipis s’han vist superats per altres forces polítiques


29/05/2023
Cardedeu

La nit electoral ha deixat alguns canvis destacats als ajuntaments del Vallès Oriental.

A la Garriga, Meritxell Budó ha tornat amb victòria: suma vuit regidors i es queda molt a prop de la majoria absoluta. 100% la Garriga és la segona força amb tres regidors i ERC es queda amb només dos regidors i passa a ser la tercera força. La CUP i el PSC tindran dos regidors cadascun.

Josep Quesada, guanyador a Cardedeu / Julián Vázquez

Sorpresa a Cardedeu amb la victòria de Josep Quesada, del PSC, que ha aconseguit cinc regidors. Caldrà veure, però, si pot liderar el govern. ERC passa a ser la segona força amb quatre regidors, tres menys que ara. Junts puja dos regidors més i n’obté quatre, com ERC. La CUP passa de dos a tres i els independents de Gent pel Canvi manté el regidor que ja tenia.

Cabutí, al centre, és el cap de llista de Primàries Codines / Roger Rams

A Sant Feliu de Codines, els veïns també han votat canvis. Primàries, que ja va ser la segona força política fa quatre anys, Han superat la candidatura de Pere Pladevall, que tornava com a cap de llista, i que s’ha quedat amb cinc regidors. El PSC i Junts, amb un regidor cadascun, poden tenir la clau a l’hora de formar govern.

També hi ha canvi en la força més votada a la Roca. Guanya Marta Pujol, de Junts, amb sis dels 17 regidors del consistori. Haurà de pactar per governar. Els fins ara socis, ERC, paguen el desgast del govern i passen a ser la tercera força, amb tres regidors. Els passa per davant el PSC que suma quatre llocs al nou consistori. Ara la Roca (2), La Roca En Comú Podem (1) i Vox (1), completen el nou ple.

Celebració a l'Ametlla de la victòria d'Ametlla't
Celebració d’Ametlla’t / Julián Vázquez

A l’Ametlla, també hi ha hagut tomb polític: Ametlla’t de Jan Santaló ha estat la força més votada amb sis regidors. Passen per davant de Junts, que es queda amb quatre, i d’ERC, que ha tingut l’alcaldia aquests quatre anys, que en perd un i es queda amb tres. El plenari tindrà només tres grups perquè cinc de les vuit opcions polítiques que es presentaven han quedat fora del nou ajuntament.

ERC celebra la victòria al seu local a Parets / Toni Torrillas

A Parets, ERC ha guanyat les eleccions en vots i, pe primera vegada, ha estat la força més votada. Amb tot, empata a set regidors amb el PSC de Francesc Juzgado. La diferència ha estat mínima, però: només 34 vots.

En canvi, hi ha altres alcaldies que s’han consolidat (com les de Poble Unit i ERC a Santa Eulàlia i Bigues i Riells del Fai) i altres on els alcaldes han guanyat però han perdut la majoria. Ha passat a ERC a Caldes i Llinars o al PSC a Lliçà d’Amunt. El PSC, però, és la força més votada i amb més regidors.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 427 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't