Barnusell (PSC) insisteix a la Generalitat que “cal una residència de gent gran” a Granollers

La cap de llista del PSC recorda que l’Ajuntament posa a disposició el terreny i recursos econòmics per tirar la residència endavant

Alba Barnusell, cap de llista del PSC a les eleccions a Granollers del 28 de maig, ha insistit que “la ciutat segueix necessitant una residència per a la gent gran” i ha recordat que la competència és de la Generalitat. Amb tot, ha assegurat la predisposició de l’Ajuntament de Granollers per tirar-la endavant. “Nosaltres hi hem posat el terreny” i també recursos econìmics per la construcció, ha dit Barnusell en la presentació del programa electoral del PSC que s’ha fet aquest divendres al Museu.

La candidata a la reelecció ha exposat les línies principals del programa a través d’un conversa amb els altres tres alcaldes socialistes que ha tingut la ciutat: Rafael Ballús, Josep Pujadas i Josep Mayoral. La sala d’actes del Museu s’ha omplert per seguir l’acte. El programa s’ha elaborat a través de contactes amb veïns, entitats i representants de diversos sectors. Hi han participat unes 500 persones, ha exposat l’alcaldessa i candidata.

Barnusell ha promès, però, altres accions encaminades a la gent gran. Per una banda, l’increment del servei d’atenció domiciliària “perquè les persones puguin estar a casa seva el màxim d’anys”. També un projecte d’habitatges assistits amb serveis compartits. La candidata ha insistit en la seva idea de fer de Granollers “una ciutat d’oportunitats per a tothom”. “On tothom, vingui d’on vingui, sigui com sigui o estimi a qui estimi hi trobi una oportunitat de viure millor”.

A través de la conversa amb Ballús, Pujadas i Mayoral, Barnusell ha desgranat altres propostes com seguir incrementant en la neteja de la via pública, avançar cap al pagament per generació en els residus o fer accions perquè la gent es desplaci “menys en cotxes”. Passa per fer més carrils bici, més carrers amb prioritat per als vianants o per facilitar l’accés als polígons en transport públic i amb mitjans de transport unipersonals.

En aquesta transformació, ha destacat els 15 milions d’euros que l’Ajuntament ha captat d’inversions dels fons europeus que permetran transformar el parc del Congost i connectar-lo amb el riu o l’avinguda Sant Esteve. Ha assegurat que seguiran avançant per transformar places dures per incloure-hi més arbres per generar “espais més saludables, reduir les temperatures i crear recorreguts més agradables” amb eixos verds.

En aquest àmbit, també ha apuntat cap a fora per reclamar més connexions amb Barcelona, la recuperació de la parada dels serveis regionals de Renfe que permeten connectar amb Girona i la connexió ferroviària directa entre els dos vallesos.

En les propostes que ha avançat, hi ha la nova biblioteca central a la transformada plaça Barangé pensada com “un gran equipament cultural i educatiu” amb “una aula digital disponible per a tothom i que permeti reduir l’escletxa digital”. També va parlar d’obrir Roca Umbert a la resta de la ciutat amb la urbanització de la gran plaça prevista que la connecti amb el carrer Lluís Companys, la zona esportiva i els barris que l’envolten.

La candidata a la reelecció també ha exposat la voluntat de seguir treballant en xarxa amb els municipis del voltant, amb els de la resta de la comarca o amb altres àmbits com el de la C-17 i l’Arc Metropolità per projectes relacionats amb la mobilitat o l’assistència sanitària.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 348 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't