Castellà assegura que té “energia” i “un equip potent” per repetir a l’alcaldia de la Garriga

Oriol Junqueras, president d’ERC, ha donat suport a l’alcaldessa en un acte a Can Luna


26/10/2022
La Garriga

Dolors Castellà ha estat presentada aquest dimarts al vespre a Can Luna com a candidata d’ERC a l’alcaldia de la Garriga per a les eleccions municipals de l’any que ve. Ho ha fet rebent el suport d’Oriol Junqueras, president dels republicans, i acompanyada per unes 130 persones al públic. Entre els assistents, alguns alcaldes, regidors i candidats d’ERC com els alcaldes Pep Moret, de l’Ametlla; i Martí Pujol, de Llinars; o el candidat Joan Masferrer, de Cardedeu.

Dolors Castellà ha assegurat que repeteix perquè té “energia” i “un equip potent” amb ganes de seguir transformant la Garriga pensant “en el bé comú”. “Som aquí per transformar amb accions valentes”, ha dit.

Castellà ha reconegut que la mala situació econòmica de l’Ajuntament (van haver d’acollir-se a un Pla EConòmic i Finnacer- que es van trobar i la pandèmia no han permès avançar al ritme que haurien volgut alguns projectes. Amb tot, ha repassat les accions fetes amb una clara defensa del sistema porta a porta i amb crítiques per aquells partits que hi van donar suport al ple i, després, van participar en les protestes.

També ha fet alguns anuncis com la gratuïtat dels llibres de text a les escoles del poble per a tots les alumnes fins a sisè. I ha anunciat projectes que seran centrals per als propers quatre anys: continuar amb la transformació de Can Luna com espai cultural i per a les entitats, fer un nou tanatori, culminar el parc esportiu i lúdic de Can Terrers, tirar endavant la construcció d’habitatge públic i afrontar els canvis de mobilitat al poble lligats al desdoblament de la línia R3.

Castellà també ha convidat a tothom a participar en la redacció del programa electoral que presentaran. Ja hi treballen unes 150 persones.

El paper d’ERC

Junqueras ha parlat més en clau de política nacional i ha reivindicat ERC com “el punt de trobada de molta gent diferent” i que, és precisament això, un dels elements que considera claus per guanyar la independència i “construir la república catalana”. Ha posat l’exemple dels canvis fets al govern amb persones procedents d’altres espais com Carles Campuzano (Convergència), Quim Nadal (PSC) o Gemma Ubasart (Podem).

“Hem de ser més forts des d’un punt de vista democràtic i això vol dir ser més en tots els àmbits”, ha apuntat Junqueras. I ha afegit un segon element determinant: “Erosionar la capacitat repressiva de l’Estat.” Per exemple, amb els pronunciaments europeus que qüestionen la repressió contra l’independentisme català exercida des de l’Estat.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 600 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't