El Consell Comarcal aprova l’avantprojecte de reforma dels antics jutjats de Granollers per fer-hi la seva seu

L’actuació preveu una inversió de 5,2 milions d’euros amb la reforma integral de l’edifici. S’executarà per fases d’acord amb la disponibilitat pressupostària


17/11/2022
Granollers

El ple del Consell Comarcal d’aquest dimecres a la tarda ha aprovat l’avantprojecte de reforma de l’edifici dels antics jutjats de l’avinguda del Parc, al centre de Granollers, perquè aculli la nova seu de l’ens comarcal.

Ha estat amb el vot favorable de tots els partits presents excepte Ciutadans, que s’ha abstingut. L’aprovació s’ha fet en un ple extraordinari celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Canovelles. En el mateix ple, el Consell Comarcal ha acceptat la cessió gratuïta per part de l’Ajuntament de Granollers de l’edifci. En aquest cas, l’aprovació s’ha fet per unanimitat de tots els grups.

El Consell Comarcal preveu una inversió de 5,2 milions d’euros per reforma l’edifici dels antics jutjats, que va ser construït entre els anys 1970 i 1974. Ara té uns 2.750 metres quadrats de superfície i el projecte preveu l’ampliació amb una planta superior nova. L’obra es desenvoluparà d’acord amb la capacitat inversora de l’ens. Es compta amb recursos de la Diputació i amb els diners procedents de la venda de l’actual seu, al carrer Ricomà. També amb operacions de crèdit.

La primera fase

La primera fase té un pressupost que ronda els 2 milions d’euros. Preveu la rehabilitació estructural de l’edifci, la construcció de la nova planta superior i d’una escala exterior d’emergència, la retirada d’instal·lacions antigues i d’elements obsolets de l’interior i altres treballs preliminars.

En el proper ple del Consell Comarcal, previst per la setmana que ve, es portarà a votació la licitació de la redacció del projecte executiu i l’execució de les obres de la primera fase.

La resta de les actuacions previstes a l’avantprojecte es podran fer de cop o per fases d’acord amb la disponibilitat pressupostària. Amb la reforma, el Consell Comarcal ocuparà quatre plantes de l’edifici. Una cinquena quedarà en reserva per a necessitats futures. L’Ajuntament de Granollers tindrà a la seva disposició una altra planta.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 56 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't