L’alcaldessa Dolors Castellà i tres regidors d’ERC deixaran l’Ajuntament de la Garriga per uns resultats electorals dolents

Tampoc entraran a l’Ajuntament Lluís Marco, Neus Marrodán i Pote Rodríguez, números 2, 3 i 4. Les dues regidores seran Txell Catalan i Anna Cuadrado

Dolors Castellà, alcaldessa de la Garriga des de l’any 2019 per ERC, deixa l’Ajuntament i no agafarà l’acta de regidora al plenari en la sessió de constitució programada pel dia 17. La decisió s’ha anunciat aquest dimarts en una roda de premsa al local electoral d’ERC. Ho justifiquen pels resultats dolents que van tenie en les eleccions del 28 de maig on ERC va passar de sis a dos regidors. Junts, amb l’exalcaldessa Meritxell Budó, va obtenir la victòria amb vuit regidors.

A banda de Dolors Castellà, tampoc assumirà l’acta de regidor el número 2 de la candidatura, Lluís Marco. I també renunciaran els números 3 i 4, Neus Marrodán i Pote Rodríguez, que també han estat regidors al govern aquests quatre anys. Castellà, Marrodán i Marco ja havien format part del govern que aleshores liderava Meritxell Budó en el mandat 2015-2019 quan van pactar amb Junts.

Les dues regidores d’ERC seran Meritxell Catalàn, que també ha estat regidora i ha portat, entre d’altres, les carteres d’Educació i Formació i Promoció Econòmica, i Anna Cuadrado, que s’estrenarà al consistori.

L’alcaldessa Dolors Castellà ha explicat que la decisió de no seguir a l’Ajuntament s’ha parlar en dues assemblees del partit. Ella i els altres tres membres de la llista diuen que seguiran treballant pel projecte republicà que “seguirà intacte” però “liderat per altres persones”. Marrodán ha comentat que tots quatre seguiran donant suport a les dues regidores que quedaran al plenari.

Dolors Castellà considera que els resultats “són inequívocs”. Amb tot, valorarem “la manera de revertir-los” en les properes eleccions de 2027. Marco ha afegit que la decisió de la ciutadania el dia 28-M indica que cal fer “un canvi radical en l’estructura interna del partit”. Pote Rodríguez ha dit que, en el seu cas, va entrar a l’equip de Castellà, Marco i Marrodán i que “no té sentit continuar sense ells”.

A l’oposició

ERC també ha anunciat que els seus dos regidors quedaran a l’oposició i faran “un treball constructiu” per al municipi. Per tant, descarten qualsevol pacte amb Junts per entrar a formar part del govern liderat per Meritxell Budó.

A Granollers, Àlex Sastre també ha anunciat que no agafarà l’acte de regidor.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 275 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't