Els comuns alerten des de Granollers que no donaran suport al pressupost si inclou partides pel quart cinturó

Cid assegura que si hi ha una sola partida per avançar la B-40 es desmarcaran de l’acord que tenen amb ERC


20/01/2023
Granollers

David Cid, diputat d’En Comú Podem al Parlament, ha alertat aquest divendres des de Granollers, que la seva formació no donarà suport a l’aprovació del pressupost de la Generalitat si preveu inversions per al quart cinturó. “Si hi ha una sola partida pel quart cinturó donarem aquest acord per trencat i no hi haurà pressupostos a Catalunya”, ha afirmat en una visita a la ronda Sud.

Cid recorda que l’acord que tenen amb ERC, entre d’altres, marcava com a prioritat “molt clara” la promoció del transport públic. En aquest sentit, reclama al conseller de Territori, Juli Fernández, que va ser alcalde de Sabadell i “ha estat històricament en contra del quart cinturó”, que “es mulli”.

També ha mostrat la seva “sorpresa” per l’aposta del PSC per condicionar el sí al pressupost a un acord per fer el tram del quart cinturó entre Terrassa i Sabadell. Ho considera “una infraestructura del passat” i “Catalunya necessita propostes de futur”. Considera que són polítiques que van en contra de les que impulsa el govern de coalició de l’Estat.

El diputat recorda que hi ha alternatives. Per això, reclama la planificació de la línia orbital ferroviària i el desdoblament de la línia R3. Defensa que cal poder anar en tren de Granollers a Sabadell i Terrassa de manera directa. “Sense haver de baixar gairebé fins a Barcelona”, ha dit.

Moció al ple del Parlament

Els Comuns han presentat una moció que es debatrà al ple del Parlament de la setmana que ve. Inclou peticions en la línia que defensen com la connexió de la línia R8 amb les línies R4 i R3, noves estacions intermodals entre la línia R8 i les línies de rodalies i FGC que la creuen, la creació d’una estació a l’àmbit de Montornès Nord o el soterrament de la ronda Sud, a Grnaollers.

Cid ha estat acompanyat de Patrícia Segura, candidata d’En Comú Podem a Granollers. Ha defensat el soterrament de la ronda Sud i ha considerat la prohibició de la circulació als camions com “un petit pas” però entén que “no és suficient”.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 197 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't