Un entitat demana al govern que corregeixi el topònim de Figaró-Montmany

Fa la petició pels deu municipis de Catalunya que tenen una escriptura no normativa del seu nom d’acord amb l’Institut d’Estudis Catalans

El 9 Nou
16/12/2022
Figaró

La Fundació Reeixida ha demanat en un carta oberta al govern de la Generalitat que canviï el nom oficial de Figaró-Montmany per normativitzar-lo d’acord amb els criteris de l’Institut d’Estudis Catalans. Per tant, demanen que s’adopti la fórmula el Figueró i Montmany.

La petició es fa extensiva per als altres nous pobles catalans amb topònims “desfigurats”, segons els qualifica la Fundació Reeixida, que és una entitat fundada l’any 2003 creada per divulgar la cultura catalana.

La Fundació Reeixida entén que “els catalans que viuen en municipis amb topònims oficials no normatius pateixen una discriminació” perquè “han d’escriure el nom del poble com si ignoressin l’ortografia a risc que, si no ho fan, el servei demanat sigui denegat”.

“És una clara discriminació cap a aquests ciutadans però també és un tracte degradant cap a la resta de catalans ja que tots tenim dret a poder escriure correctament el nom dels nostres pobles i ciutats.”

Amb aquesta petició, aquesta entitat se suma a la petició que fa uns mesos va fer la plataforma Cabassers.org, que treballa per fiscalitzar la toponímia oficial a Catalunya. Aquest grup ja va demanar a la Generalitat que complís la Llei de Política Lingüística i modifiqués el nom de Figaró-Montmany i dels altres nou municipis amb errades al topònim.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 385 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't