ERC reclama des de Gallecs una distribució més “justa” de la PAC que prioritzi “el petit i mitjà agricultor”

Diana Riba i Oriol Junqueras han visitat Mollet aquest dilluns a la tarda

ERC ha reclamat una distribució més “justa” dels fons de la política agrària comuna (PAC) de la Unió Europea que prioritzi “el petit i mitjà agricultor”, en comptes dels grans terratinents. Ho ha dit la cap de llista Diana Riba des de Mollet.

Coincidint amb les protestes dels pagesos d’aquest dilluns, la candidata d’ERC a les eleccions europees del 9 de juny, Diana Riba, ha insistit en la creació d’un observatori europeu dels preus dels aliments i en clàusules mediambientals i de drets humans als acords de lliure comerç per acabar amb la “competència deslleial” d’altres països.

Pel que fa a la primera proposta, Riba ha assegurat que la Comissió Europea per ara ho veu “amb bons ulls” i, de cara a la nova legislatura, faran “diplomàcia” perquè sigui “una de les prioritats” d’aquest mandat.

En una atenció als mitjans des del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallec, a Mollet, Junqueras ha donat suport a la jornada de protestes del camp català, ja que considera que pateixen una “injustícia”. “La nostra pagesia mereix viure amb uns ingressos dignes, mereixen polítiques agràries i comercials que garanteixin que poden vendre a un preu raonable”, ha dit. Segons Junqueras, “molt sovint” han de vendre sota preu de cost “a causa de la competència deslleial” dels productors estrangers.

Durant la campanya de les europees, ERC està fent èmfasis en la necessitat d’incloure clàusules de drets humans i mediambientals en els acords de lliure comerç que la UE tanca amb tercers països. Tot i que és una reivindicació que fan de cara a la pagesia catalana, Junqueras assegura que és una mesura “altruista” perquè busca promoure “condicions més justes” de treball per als productors estrangers.

Preguntat diverses vegades per la investidura i el seu futur al capdavant del partit, Junqueras s’ha negat a pronunciar-se argumentant que no volia treure “protagonisme” als pagesos que protestaven aquest dilluns.

Distribució “injusta”

Des d’ERC consideren que les ajudes de la PAC són “tremendament injustes” perquè “un 20% dels productors” europeus s’emporten el “80%” dels fons. “Hi ha una ingent quantitat de recursos que van a parar a grans propietaris”, ha denunciat Junqueras. Per això, defensa que el repartiment s’ha de fer “prioritzant les persones” i no “la quantitat de terra”.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 226 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't