Jordi Terrades, de Granollers, serà el número 2 del Departament de Territori

Era membre del govern a l’ombra de Salvador Illa i, com a diputat, havia estat a la comissió de territori al Parlament

El 9 Nou
12/08/2024
Granollers

Jordi Terrades, regidor d’Hisenda a l’Ajuntament de Granollers i exdiputat del Parlament de Catalunya, serà el número 2 del nou Departament de Territori,l Habitatge i Transició Ecològica que encapçala Sílvia Paneque, diputat i líder del PSC a l’Ajuntament de Girona, i que també exercirà com a portaveu del govern. Ho ha confirmat EL 9 NOU de fonts del PSC.

D’aquesta manera, Jordi Terrades es converteix en el número 2 d’una macroconelleria que suma els temes de l’antic Departament de Territori als d’habitatge i transició ecològica que, en l’anterior govern, penjaven d’una altra conselleria. Sobre la taula de Terrades, hi haurà temes importants com el projecte de la ronda Nord de Sabadell i Terrassa per donar continuïtat el quart cinturó, el traspàs de rodalies o els temes relacionats amb la gestió de la sequera i dels recursos hídrics.

El càrrec de secretari general és incompatible amb el de regidor, segons llei 13/2005, de 27 de desembre, del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat. Per tant, Terrades, que va entrar en política municipal el 1983 com a regidor a Canovelles, haurà de deixar l’Ajuntament de Granollers, on és portaveu del PSC.

Des que l’any 1999 va ocupar el lloc número 38 de la candidatura del PSC per Barcelona, fet que li va permetre entrar al Parlament l’any 2001, Jordi Terrades ha anat escalant posicions a la llista fins l’any 2015. L’any 2003 va pujar dos llocs, fins al 36, i va entrar al Parlament a principis del 2004. L’any 2006 va pujar fins al lloc 27 i va entrar al Parlament per primer des de l’inici de la legislatura.

L’any 2010, Terrades ja va ocupar el lloc número 16 del PSC; l’any 2012 va escalar fins al 12. I a partir de llavors ja va figurar entre els deu primers en les dues següents eleccions. Va ser el número l’any 2015 i el 7 l’any 2017. En les eleccions al Parlament de l’any 2021, Jordi Terrades havia retrocedit fins al lloc número 13.

En aquestes darreres eleccions, Jordi Terrades no va anar a les llistes després de 25 anys fent un pas al costat com també va fer l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio. El partit va buscar no dobar càrrecs d’aquells que tenien responsabilitats als ajuntaments, es va apuntar aleshores.

Jordi Terrades era un dels membres del govern a l’ombra que va impulsar Salvador Illa durant l’anterior lesgislatura. Al Parlament, ha format part de la comissió de Territori i ha estat al capdavant de temes relacionats amb aquestes temàtiques.

A la política municipal, Terrades ha ocupat càrrecs com el de president del Consell Comarcal, entre d’altres.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 848 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't