Junts governarà amb el PSC a Cardedeu i tindrà l’alcaldia en la darrera part del mandat

El PSC ha governat fins ara en minoria amb l’únic suport del regidor de Gent pel Canvi, que seguirà al govern

El 9 Nou
02/11/2023
Cardedeu

Junts s’incorpora al govern de Cardedeu que, fins ara, formaven el PSC i el regidor de Gent pel Canvi. L’acord preveu que Xavier Orozco sigui alcalde en la darrera part del mandat: des de l’1 de gener de 2026 fins a les eleccions municipals del maig de 2027. Josep Quesada, del PSC, mantindrà l’alcaldia fins aleshores.

D’aquesta manera, es forma un govern amb majoria absoluta al consistori. La setmana passada, un acord entre Junts i el govern ja va permetre tirar endavant les ordenances fiscals per a l’any 2024.

Amb l’acord, que s’ha donat a conèixer aquest dijous, Xavier Orozco passarà a ser el primer tinent d’alcalde del govern fins al 31 de desembre de 2025. A més, dirigirà l’àrea de Governança, Serveis Generals i Modernització Administrativa i portarà les regidories de Desenvolupament de l’organització i planificació estratègica, Relacions institucionals i Solidaritat i cooperació.

Carme Mallorques, de Junts, dirigirà l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Innovació i assumirà regidories com les Formació i Ocupació i Desenvolupament Local, Comerç i Turisme. Maria Andreu portarà les regidories de Cultura i Patrimoni, Educació i Promoció de la llengua catalana, de nova creació. Ignasi Planas les de Transició energètica, mobilitat i Agenda 2030 i Salut.

Junts també tindrà dues cadires a la junta de govern on hi haurà l’alcalde i dos regidors més del PSC i el regidor de GpC. L’acord amb Junts preveu crear la regidoria de Promoció de la llengua catalana.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 345 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't