La ministra de Política Territorial s’interessa pels projectes de Granollers finançats amb fons Next Generation

Granollers és la sisena ciutat de la província de Barcelona en recepció de fons: 8,8 milions per a projectes de transformació digital i energètica


30/09/2022
Granollers

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern de l’Estat, Isabel Rodríguez, ha destacat en una visita aquest divendres a Granollers la tasca feta per l’Ajuntament per la captació de fons europeus Next Generation. Ha estat acompanyada per la delegada del Govern, Maria Eugenia Gay.

Rodríguez s’ha reunit amb l’alcaldessa Alba Barnusell i altres membres del govern municipal i ha visitat l’OAC, l’Escola Municipal de Treball i l’entorn del parc del Congost. A tots tres espais, s’estan tirant endavant accions finançades amb els fons europeus.

“Esteu entre els municipis que més i millor esteu aprofitant aquests fons”, ha destacat Rodríguez que ha afegit que Granollers, amb 8,8 milions d’euros de finançament aconseguits, és la sisena ciutat de la província de Barcelona amb més fons captats.

Rodríguez ha valorat que els ajuntaments estan essent “una peça clau” per tirar endavant els projectes. S’havia plantejar que els consistoris d’arreu de l’Estat poguessin gestionar el 14% dels fons i ja s’ha arribat al 26%, ha exposat.

Barnusell ha destacat que la bona situació econòmica de l’Ajuntament permet apostar per buscar fons europeus perquè permet cobrir la part del pressupost que no queda coberta per l’aportació europea. Ha recordat que s’aspira encara a incrementar la quantitat aconseguida amb projectes que s’han presentat i que estan pendents de resoldre’s.

En tot cas, ha recordat que totes les actuacions han d’estar enllestides l’any 2026 i s’ha de tenir en compte que el pressupost anual d’inversions de l’Ajuntament està entre els 10 i els 12 milions anuals. “Hem de ser realistes”, ha dit l’alcaldessa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 80 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't