L’Arxiu de Granollers incorpora al seu fons 23 entrevistes a testimonis de la lluita antifranquista i de la transició

Lluís Guix i Francesc Ventura van fer les entrevistes entre 2010 i 2018. Una part van servir per fer un documental sobre Salvador Casanova

L’Arxiu Municipal de Granollers ha incorporat al seu fons 23 entrevistes a 27 persones -la majoria de Granollers o relacionades amb la ciutat- que aporten testimonis sobre la lluita antifranquista i els anys de la transició. Han estat fetes per Lluís Guix i Francesc Ventura amb el suport tècnic de Carles Riobó i Assutzena Font.

Aquests vídeos formen part de la Col·lecció Espartacus i s’afegeixen a les 11 entrevistes que ja van ser cedides a l’Arxiu i que recullen testimonis del moviment obres anarcosindicalista dels anys trenta, de la Segona República i la Guerra Civil i de l’activitat clandestina contra el franquisme durant els primers anys del règim.

La donació s’ha presentat aquest dilluns al vespre en un acte a Can Jonch on han intervingut Lluís Guix i Francesc Ventura i la responsable de l’Arxiu Municipal, Laura Casanovas. Ha aplegat una trentena de persones entre els quals, alguns dels entrevistats.

Les 23 entrevistes a les 27 persones -algunes són en grup- van ser fetes entre els anys 2010 i 2018. Una part van servir de material per a l’elaboració del documental Salvador Casanova i Grané, una vida per la llibertat estrenat l’any 2012 i que van fer Lluís Guix i Francecc Ventura.

Els protagonistes

Les persones entrevistades van ser: Àngel Colom i Colom, Assumpta Margenat Escobairó, Anna Maria Palé i Llavina, Anna Piguillem Estrany, Amadeu Saurí Conejero i Llorenç Pelàez Meca, Carles Castellanos i Llorenç, Eusebio Azor, Frederic Malàs Iglesias i Tuni Jordana Antigas, Ernesto González Fernández, Josefina Casanova Lladó, José Domínguez Delgado, Josep Pujadas Maspons, Jordi Pujol i Soley, expresident de la Generalitat; Jaume Rodri i Febrer, Josep Uclés i Cifuentes, Jordi Valls León, Manuel Cano Herrerias, Miquel Colomer Planagumà, Montserrat Lorente Oliver, Magda Oranich Solagran, Noel Martí Sanz, Salvador Estany i Bassa, Manel Navarrete i Sanpere i Boi Ambròs Oliveras i Toni Verdaguer Viaplana.

Material disponible al web

Tot el material està disponible al web de l’Arxiu Municipal de Granollers. La seva publicació s’ha acompanyat d’una col·lecció de fotografies d’aquest període.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 57 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't