El ple de Granollers debatrà una moció de Greenollers que demana més arbres a la ciutat

El text ha estat presentat pels grups d’ERC, Junts i Primàries i es debatrà aquest dimarts al plenari

El 9 Nou
25/03/2024
Granollers

Els grups municipals d’ERC, Junts i Granollers Primàries, a l’oposició, han presentat una moció del col·lectiu Greenollers, que defensa la creació de més espais verds a la ciutat, que es debatrà en el plenari d’aquest dimarts.

La moció proposa acordar incrementar “el nombre d’arbres per habitant” d’acord amb els criteris del Pla Director del Verd Urbà de Granollers i per aconseguir que qualsevol veí de la ciutat vegi almenys tres arbres des de casa seva, tingui un 30% de zones verdes al seu barri i visqui a menys de 300 metres d’un parc.

Segons Greenollers i els partits que donen suport a la moció això servirà per “reduir l’efecte d’illa de calor, al qual se li atribueixen el 4% de la mortalitat estiuenca de les ciutats europees.

La moció també aposta per “transformar les places dures en zones on el verd urbà hi predomini creant espais de convivència” i per estudiar alternatives per “transformar els escocells de la ciutat amb zones de vegetació de sotabosc típic mediterrani que permeti la retenció i aprofitament de l’aigua de la pluja”.

El text també posa èmfasi en la qualitat de l’aire i demana mesures per reduir la contaminació a la ciutat i informar a la ciutadania dels nivells de contaminants a través de panells informatius a carrers o de xarxes socials.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 422 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't