Podem denuncia el “segrest” del seu partit per part dels Comuns a Mollet

Diu que Mollet en Comú ha pactat amb la direcció nacional de Podem Catalunya, passant per sobre del cercle local de Mollet.

El Cercle de Podem a Mollet ha denunciat que està sent víctima del que qualifica de “segrest” del seu partit per part d’Els Comuns en el procés de configuració de la llista a les properes eleccions municipals.

En una compareixença pública, aquest dijous, Núria Muñoz, regidora i portaveu del cercle de Mollet i Lluís Bayó, també membre del cercle, han denunciat que els responsables de Mollet en Comú “han intentat pactar amb la direcció de Podem Catalunya passant per sobre del cercle local de Mollet“.

Negociació des de l’abril

Bayó ha explicat que fa temps que Podem Mollet tenia clar que havia d’anar a les properes eleccions municipals en coalició amb Mollet en Comú, sota el nom d’En Comú Podem i “per això era imprescindible obrir un procés de negociació posiitiu i tranquil”.

Remarca que l’acord “hauria de ser ratificat per les bases de Podem, el cercle de Mollet, tal com marquen els estatuts del nostre partit”.

Segons Bayó, es va obrir el procés de negociació a l’abril, però “a la segona reunió, al maig, Mollet en Comú va posar sobre la taula la seva negativa a negociar sobre les posicions de la llista”.

Bayó diu que els Comuns van dir que “ja estava tot decidit i que ells encapçalarien la llista, assignant a Podem Mollet les posicions 2, 6 i 8 de la llista”. A partir d’aquí, la candidatura seria de cremallera, amb un representant de cada partit de forma alternativa.

El membre del cercle de Mollet diu que, des de llavors, Podem ha fet diverses propostes, però mai han rebut cap resposta dels Comuns. “Silenci total”.

La primera proposta de Podem va ser que ells encapçalessin la llista i els números 2 i 3 fossin pels Comuns. Segons Bayó, Podem va obrir, després, la possibilitat de canviar aquest ordre i que el cap de llista fos pels Comuns i els números 2 i 3 per Podem, però tampoc va ser acceptada.

Bayó diu que, al setembre, es van reunir Núria Muñoz amb la portaveu dels Comuns, Marina Escribano, però “només va rebre evasives i una negativa a negociar res”.

Finalment, segons la versió de Podem, a l’octubre, Mollet en Comú va presentar Marina Escribano com a candidata “incomplint l’acord marc signat per les nostres organitzacions”.

“Des del cercle de Podem Mollet vam començar a veure que els dirigents de Mollet en Comú tornaven a fer el mateix que el 2018, presentant unilateralment un partit amb intenció de fagocitar a Podem“, diu Bayó.

I afegeix que “la direcció de Podem Catalunya s’ha deixat dominar per Catalunya en Comú i s’ha doblegat davant les seves propostes imposant el seu criteri sense cap mena de diàleg amb el cercle de Mollet“.

Bayó considera que el cercle de Mollet és víctima d’un canvi de cromos entre les direccions nacionals que primen, per sobre de tot, mantenir l’alcaldia de Barcelona.

“Falsedats” en un document de Podem Catalunya

Podem Mollet diu que hi ha situacions semblants a localitats com Viladecans, Santa Coloma de Gramanet, Cambrils o Cornellà.

Denuncien que fa mesos que demanen reunir-se amb la direcció de Podem Catalunya per parlar del tema, però no han obtingut resposta. I afegeixen que la reacció ha estat “intentar inhabilitar el cercle de Mollet“.

En aquest sentit, Bayó ha explicat que, al desembre, el Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Catalunya va aprovar un document presentat per la direcció en que es diu que el cercle de Mollet està inactiu i que no es van fer primàries per escollir candidat a les municpals.

“Denunciem públicament que aquest acord és un document basat en falsedats, assegura Bayó. Remarca que el cercle està actiu i que té dos regidors que formen part del govern de coalició amb el PSC.

I sobre les primàries, Núria Muñoz, diu que a la web estatal de Podem encara es pot veure el document que recull el resultat de les primàries fetes a la tardor en què ella mateixa va ser elegida com a candidata.

Muñoz adverteix que són els militants els que tenen dret a vot i que només poden anar a la llista els que hagin estat ratificats per l’assemblea local. “Es volen quedar el nom de Podem, però sense la gent de Podem”

Els dos representants del cercle de Mollet han denunciat, a més, que Podem Catalunya els ha privat dels canals de comunicació interna amb la direcció. “No hi ha comunicació i, per tant, poden fer el que vulguin, que és el que volen des del principi: vendre la marca Podem a Mollet en Comú“, diu Bayó.

El portaveu adverteix que “qualsevol candidatura que no estigui aprovada i representada per la gent de Podem serà il·legal“. I anuncia que acudiran a la comissió de garanties del partit i “si cal, a la justícia ordinària“.

De fet, Muñoz diu que el 28 de desembre van demanar tenir una reunió amb la secretaria d’organització estatal de Podem, però encara esperen resposta.

En les eleccions municipals del 2019, Mollet en Comú va tenir 4 regidors, mentre que Podem en va tenir només 2. Fonts dels Comuns consultades per EL 9 NOU diuen que, d’acord amb aquest resultat i aplicant la llei d’Hondt, els Comuns haurien d’encapçalar la llista i Podem hauria d’ocupar els llocs 2, 6 i 8.

Però per la regidora Muñoz, cal posar en valor el fet que Podem ha estat al govern municipal en aquest mandat en coalició amb el PSC. “Demanem respecte per a la nostra formació. Ells tenen més regidors, però nosaltres tenim una visibilitat i una experiència de govern que s’ha de valorar. No volem llençar el treball fet i no volem desaparèixer dins d’aquesta coalició”.

Canviem Mollet

Muñoz i Bayó afirmen que el cercle de Podem Mollet encara no ha decidit quina opció adoptarà, però no creuen que la situació actual hagi estat generada pel fet que, fa unes setmanes, Podem Mollet va registrar oficialment el nom de Canviem Mollet, que és el nom amb que va anar la coalició de Podem i els Comuns a les eleccions del 2015. Amb aquest registre, Podem Mollet es podria presentar a les municipals sota aquest nom.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 72 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't