El pressupost anual del Consell Comarcal creix un 7%

L’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat és la que aglutina el gruix del pressupost, amb el 44,85% del total

El 9 Nou
04/01/2024
Granollers

El pressupost aprovat pel Consell Comarcal per a l’any 2024 puja a 32.967.391 euros, que representa un increment del 7,27% respecte a l’exercici de 2023. Així es va acordar al ple celebrat el dimecres 20 de desembre, amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC-CP, ERC-AM, Junts-CM i En Comú Podem-Confluència), l’abstenció del PP i el vot en contra de la CUP.

Per assolir uns pressupostos solvents i estables, l’acord s’ha basat en l’austeritat, el control de la despesa pública i la dinamització social, cultural i econòmica de la comarca. Emilio Cordero, president del Consell, el descriu com un pressupost realista i continuista.

L’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat és la que aglutina el gruix del pressupost, amb el 44,85% sobre el total: una variació positiva del 3,30% respecte al 2023. Concretament, destaquen els serveis relacionats amb l’autonomia i els equips socials bàsics, seguits d’infància i família, cohesió social i igualtat i diversitat. Tanmateix, l’àrea que s’ha beneficiat d’un increment més gran en el pressupost és Serveis Personals, on Educació s’emporta el millor tall, seguit de Joventut i Consum. En canvi, l’Oficina de l’Habitatge és la més afectada, ja que ha patit una retallada de gairebé el 20%, i amb prou feines arriba a 350.000 euros.

Cordero valora positivament l’acord i fa èmfasi en la situació de “dèficit estructural que obliga a continuar reclamant a la Generalitat un millor finançament”. Per altra banda, el portaveu de la CUP, Blai Taberner, justifica el vot en contra: “No se’ns ha informat ni se’ns ha fet partícips i no validarem una cosa que ni tan sols hem tingut prou temps per poder avaluar.”

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 128 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't