Quin serà el partit més votat aquest 23-J al Vallès Oriental?

ERC ha guanyat les dues darreres eleccions generals al Vallès Orienta. Abans, hi havia fet l’espai dels comuns en dues ocasions seguides

ERC busca aquest diumenge la seva tercera victòria consecutiva en unes eleccions generals. Els republicans van ser la força més votada en els comicis de l’abril de 2019 i van repetir victòria en la repetició electoral del novembre, tot i que van perdre dos punts en el percentatge total de vots aconseguits (del 25% al 23%).

El PSC, que va ser la segona força en les eleccions de novembre de 2019, aspira ara a repetir la victòria electoral que va aconseguir a les municipals d’aquest maig. I, per tant, tornar a guanyar unes eleccions generals al Vallès Oriental, un fet que se’ls resisteix des de l’any 2008. Aleshores van sumar el darrer triomf amb el 46% dels sufragis a la comarca.

De fet, el PSC havia guanyat totes les eleccions generals al Vallès Oriental fins aleshores (vegeu evolució dels vots en el quadre adjunt). Des de 2008, a banda de les victòries d’ERC en la doble cita de 2019, CiU va imposar-se l’any 2011 amb un 30% dels vots, en l’únic triomf de la formació nacionalista en unes generals, i En Comú Podem va fer-ho els anys 2015 i 2016.

A la comarca del Moianès, ERC també va ser la força més votada en les darreres eleccions generals. Els republicans van obtenir el 34% dels vots. Darrere, van quedar Junts (25%) i la CUP (14%). El PSC va ser la quarta força amb el 9% de suports.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 115 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't