Sant Antoni aprova el projecte refós d’urbanització de les Pungoles

L’Ajuntament de Sant Antoni sotmetrà la decisió definitiva a una consulta

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha aprovat inicialment per decret d’alcaldia, el projecte refós d’urbanització de les Pungoles, amb un pressupost de 3.750.000 euros. L’execució d’aquest projecte és necessari per a la posterior recepció de la urbanització, que està repartida entre els municipis de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor.

El projecte ja es va presentar públicament fa un parell de mesos als veïns de les Pungoles i ara estarà un mes en exposició pública perquè s’hi puguin presentar suggeriments o al·legacions. L’alcalde, Raül Valentín (CanVi), explica que “el projecte no generava dubtes”. El que sí que en generava era com s’havia de pagar, ja que el cost l’assumiran els habitants de la urbanització.

Els veïns hauran de pagar uns 15.000 euros per parcel·la. L’alcalde avança que l’Ajuntament comunicarà als veïns l’aprovació inicial i que “l’equip redactor del projecte, l’empresa Piñol Sanjaume, vindrà dos dies per recollir les al·legacions i suggeriments”. Abans de fer l’aprovació definitiva i resolució de les al·legacions, prevista fer en el ple de gener de l’any que ve, l’Ajuntament farà una consulta entre tots els veïns per saber si volen executar o no el projecte. Només podrà votar un persona per propietat.

“Tant de bo que surti que sí, que els veïns vegin que és una bona ocasió per a millorar la urbanització”, insisteix Raül Velentín. En cas que rebutgin fer les obres, l’Ajuntament “guardarà el projecte en un calaix”, segons explica l’alcalde, i afegeix que el consistori no podria fer front a l’impacte si hi ha impagats. Tant Junts com ERC, a l’oposició, demanen al govern que faci més difusió del projecte. Només en el cas que els veïns acceptin fer les obres, l’Ajuntament de Sant Antoni farà el projecte de reparcel·lació.

Les Pungoles, amb uns 300 habitatges, té dues terceres parts de la seva superfície en el terme de Sant Antoni, mentre que la resta són a Sant Pere. L’Ajuntament de Sant Pere, per la seva banda, també ha d’aprovar el projecte d’urbanització de la seva part però no preveu sotmetre la decisió a cap consulta als veïns.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't