Sis municipis fan canvis a col·legis electorals per situar-los en espais climatitzats

Caldes, Granollers, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Montornès i Vallgorguina són els pobles que fan canvis als punts de votació del 23-J


22/07/2023
Granollers

Sis ajuntaments del Vallès Oriental introdueixen canvis a punts de votació per a la jornada de les eleccions generals d’aquest diumenge. Són Caldes, Granollers, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Montornès i Vallgorguina. En tots els municipis excepte a Canovelles, els canvis es fan per situar els punts de votació en equipaments que disposin de sistemes de millor climatització tenint en compte la celebració dels comicis enmig de l’estiu.

Hi ha un setè municipi on es fan canvis: Canovelles. Aquí, però, la decisió es relaciona més amb la coincidència de les eleccions amb el cap de setmana de festa major. En aquells espais de votació on no hi ha sistemes de climatització instal·lats, els ajuntaments mobilitzen ventiladors i equips d’aire condicionat portàtils per mantenir les temperatures a ratlla. Els ajuntaments, a més, garanteixen el subministrament d’aigua fresca durant la jornada a les persones que formaran part de les meses.

Als 10 municipis del Moianès, es mantenen els punts de votació de les darreres eleccions municipals, segons les dades aportades pels ajuntaments.

A Granollers, les dues meses que hi havia al Centre Vallès, al barri de la Font Verda, es traslladen a l’edifici de l’Arxiu Comarcal, que està situat a pocs metres i que ja acollia dues meses més. Ara, seran quatre en total.

Caldes converteix en col·legi electoral el pavelló del Bugarai. Acollirà les meses que, fins ara, eren a Caldes Emprèn i a les escoles bressol La Lluna i Gegant del Pi. En total, seran vuit les meses que canvien de lloc. L’Ajuntament instal·larà un ventilador per a cada mesa situada al pavelló.

Lliçà d’Amunt elimina els col·legis electorals situats a l’institut Lliçà i a l’escola Rosa Oriol, que no tenen sistema de climatització. Com a alternativa, es traslladaran al Casal de la Gent Gran i al Centre Cívic i al Local Social de Ca l’Artigues, que tenen aire condicionat.

Lliçà de Vall passa les meses de l’escola Les Llisses al casal de joves El Kaliu, que és més gran, té millor accessibilitat i disposa de climatització. Per l’alcalde, Ferran Ballestà, la incidència és mínima per la proximitat dels dos equipaments. “Molta gent ja aparcava al costat d’El Kaliu per anar a votar a les Llisses.”

A Montornès, es deixa de votar a tres escoles (Marinada, Sant Sadurní i Palau d’Ametlla) i s’adeqüen meses al Teatre Margarida Xirgu, a la carpa polivalent El Sorralet i a l’Espai Cultural Montbarri. A Vallgorguina, s’ha traslladat el punt de votació del local social de Canadà Park al de Baronia del Montseny, que sí que està climatitzat. Hi votaran els veïns d’aquestes dues urbanitzacions.

En alguns casos, els canvis impliquen que els equipaments que funcionen com a col·legi electoral han d’aturar les activitats que fan habitualment els caps de setmana perquè ja se’n disposa dissabte per als preparatius.

En altres municipis, tot i no canviar de col·legi, sí que es fan canvis de lloc de les meses dins de l’edifici. A Caldes, passa a l’institut Manolo Hugué i el Centre Cívic i Cultural, on es resituen meses a espais que tenen climatització.

A Montmeló, les meses del pavelló han canviat de lloc per situar-se en un espai climatitzat amb els aparells d’aire condicionat que s’han llogat expressament. A Cànoves i Samalús, es votarà a l’escola L’Estelada. Les meses, però, no seran al gimnàs, com era habitual. S’instal·laran en aules que tenen climatització.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 170 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't