Tria Granollers, la candidatura impulsada pel PDeCAT i que tindrà com a cap de llista Sònia Gutiérrez, ha emès un comunicat aquesta setmana en què afirma que disposarà dels drets electorals corresponents a la candidatura de Junts per Granollers en les darreres eleccions municipals de l’any 2019, en què va obtenir quatre regidors i va quedar en tercer lloc en nombre de vots.
En el comunicat, Tria Granollers diu que l’any 2019 el PDeCAT va concórrer a les eleccions municipals a Granollers integrat, com a partit principal, dins d’una coalició electoral anomenada Junts i formada per Junts per Catalunya i el mateix PDeCAT. Aquest darrer partit va ser el que va impulsar, aprovar i presentar una candidatura municipal amb la denominació específica de Junts per Granollers.
Segons Tria Granollers, el partit Junts per Catalunya no va presentar cap candidat a Granollers i, en conseqüència, en no haver obtingut cap electe, no se li poden atribuir, en cap cas, els resultats de les eleccions, encara que ara, integrants del Grup Municipal de Junts per Granollers abandonessin el grup per anar a formar part d’un altre partit. És a dir, que ara formen part de Junts per Catalunya i no de Junts per Granollers.
Tria Granollers recorda que la doctrina de la Junta Electoral Central assenyala que, als efectes de l’assignació dels drets electorals a una formació política, no es tindran en compte els canvis d’adscripció política dels electes produïts durant la legislatura. Així, Tria Granollers, amb la coalició electoral Ara Pacte Local, és la candidatura a la qual s’ha d’atribuir el percentatge de vots de la coalició Junts per Granollers l’any 2019.
Els drets electorals serveixen per disposar de minuts als mitjans de comunicació públics, poder participar en debats electorals i tenir espais per penjar propaganda electoral, com, per exemple en els fanals dels carrers.
{{ comment.text }}