El guardó reconeix el projecte d’hort i de menjador amb productes ecològics i de proximitat de l’escola Can Besora. Es tracta “d’un projecte molt complet que parteix de la idea que mirant la nostra alimentació millorem la nostra salut i el nostre entorn”, destaquen els organitzadors del guardó. L’escola Can Besora ha rebut un premi de 1.250 euros que servirà per millorar les eines i renovar la caseta de fusta de l’hort de l’escola. També un diploma i una escultura de ferro amb la forma de flor de la imatge del certamen.
El menjador de l’escola Can Besora consumeix un 95% de productes ecològics. A més, també prioritza els productes de proximitat, que són entorn del 65% dels que es gasten. Una part provenen de productors locals de Gallecs. Està gestionat per l’empresa Ecomenja. A banda, hi ha un hort per on passen cada setmana una seixantena d’alumnes. El treballen, especialment, els alumnes de tercer. “Serveix per treballar els continguts del currículum al llarg del curs”, explica la directora del centre, Mireia Oliva. També hi passen els infants de primer i segon com un taller més dels que fa l’escola durant l’horari lectiu habitual. Tot plegat es fa amb el suport de l’entitat Rave Negre, que ofereix assessorament i formació per a les feines a l’hort. Els pares també hi tenen un paper destacat a través de la comissió de menjador o el grup d’ecopares, que han convertit l’escola en un centre de repartiment de cistelles ecològiques a famílies d’alumnes i exalumnes. “És com un triangle equilàter amb l’hort, el menjador i les famílies als vèrtexs”, destaca Oliva.
SEGON PREMI PER A L’INSTITUT DE LLINARS
La tercera edició del premi ha distingit el projecte de l’hort de l’institut Giola, de Llinars, que ha rebut el segon premi. “No es tracta només d’impartir i practicar nocions d’horticultura, sinó també, mitjançant la creació del cicle formatiu de producció agropecuària, fomentar l’interès i valoritzar l’ofici de pagès”, ressalten els organitzadors. També afirmen que l’hort “ha evolucionat de la producció integrada a l’ecològica i, actualment, es treballa mitjançant EcoGiola, una cooperativa de treball formada per alumnes i docents”, afegeixen. Tot just aquest mes de maig, el centre ha inaugurat un nou espai on hi ha un jardí, hivernacle i galliner. Està situat al costat del centre, en un terreny que ha cedit l’Ajuntament i ha estat creat pels alumnes del nou cicle de Producció Agropecuària. L’institut Giola celebra una setmana dedicada a l’agricultura amb diverses activitats.
{{ comment.text }}