Ràdio l’Ametlla vol tornar a sonar. Un grup format per uns 25 voluntaris ha començat a treballar per reobrir l’emissora a partir d’una crida feta per l’Ajuntament. Ja s’ha creat un grup motor format per Pol Solà, José Luis Simarro, Emma Draper, Maria Jesús Armijo i Martí Ishii que s’encarregarà de canalitzar les idees que vagin arribant.
“Una de les coses que tenim clares des de la primera reunió és que volem que la ràdio sigui un altaveu del poble i un espai obert a les entitats”, comenta Solà. “El local i el material per començar ja el tenim”, afegeix. Tot i que “encara és tot força embrionari”, la idea és poder generar una programació amb programes setmanals, quinzenals o mensuals fets per voluntaris a partir dels seus propis interessos.
Entre els voluntaris, “hi ha gent del món de la música, la literatura, el teatre…”, apunta Solà. A més, volen fer “un seguiment de l’actualitat del poble”. “Treballem per muntar una programació i, a partir d’aquí, començar a provar”, explica Solà. Per la part tècnica, comptaran amb l’ajuda de persones que havien estat a la ràdio als anys vuitanta o altres persones amb coneixements. També valoraran contactar amb alguna emissora local propera per conèixer la seva experiència.
La crida inicial va sorgir a partir d’una primera idea d’un grup de veïns. “Estem tenint molt bona resposta”, explica la regidora de Comunicació, Beti Español, que recorda que els partits que formen l’actual govern municipal portaven al seu programa la recuperació de la ràdio.
La idea és “que ho porti la gent del poble, que es mogui des del poble”, diu Español, que creu que, en tot cas, el paper de l’Ajuntament ha de ser “donar-hi suport”. “Ràdio l’Ametlla ha de ser el resultat de la iniciativa ciutadana per així poder créixer amb independència i tenir èxit”, asseguren fonts municipals.
Pendents de la Covid
Español apunta que caldrà tenir en compte les limitacions que imposa la pandèmia de la Covid-19 a l’hora de fer servir l’espai de la ràdio, situada en un local al carrer Poeta Maragall. “Els espais són petits.” Una altermativa passa per arrencar amb continguts generats a casa i que es difonguin a través de podcast. “I més endavant poder tenir ja una programació en directe.”
La darrera etapa de Ràdio l’Ametlla va estar lligada a una activitat educació amb alumnes de l’institut Eugeni Xammar que van participar en un taller per generar continguts radiofònics.
{{ comment.text }}