La FAPAC entén que afavoreix la concentració del servei en mans de les grans empreses del sector i atemptarà contra la capacitat que tenen les AMPA per continuar amb la gestió d’aquest servei. La mesura afectarà prop de 200 centres educatius de les dues comarques.
En un comunicat, la FAPAC diu que en el cas dels serveis de menjador autogestionats per les mateixes AMPA, previsiblement no podran ni tan sols presentar-se al concurs per a la gestió del seu propi centre perquè, segons diu, el criteri econòmic tindrà més pes que la qualitat del menjar i del propi servei. Alerta, a més, que per a les petites i mitjanes empreses que ja ofereixen el servei serà difícil competir-hi. “A més, el nou sistema va en detriment dels criteris ecològics, saludables i de proximitat defensats per la FAPAC i que són bàsics per garantir una alimentació sana als nostres infants. Si l’adjudicació es fa per contractació pública, els centres educatius no participaran en la selecció de les empreses adjudicatàries, amb la qual cosa tampoc podran intervenir en cas que la qualitat del servei no sigui l’adequada”, diu el comunicat.
La federació denúncia “la desinformació i la maniobra poc clara” amb què s’ha publicat l’acord marc al DOGC del dia 3 de desembre i diu que no s’ha transmès informació prèvia i completa i no s’ha tingut en compte l’opinió de la comunitat educativa dels centres que es poden veure afectats. Afegeix que, a hores d’ara, les direccions i les AMPA encara desconeixen si tots els centres educatius entraran al concurs ni quan entrarà en vigor.
La FAPAC remarca que el volum econòmic anunciat del concurs, uns 50 milions d’euros, “obre una sospita raonable pel que fa a les motivacions reals d’aquest acord”. I diu que contradiu una moció del Parlament de Catalunya sobre menjadors escolars i no preveu la participació de les famílies en el procés d’elecció d’empresa ni en el seguiment de la qualitat del servei. La FAPAC diu que impugnarà legalment l’acord i negociarà políticament la seva derogació.
{{ comment.text }}