Recam Làser de Caldes, farà la torxa olímpica dels Jocs de Rio 2016

L’empresa Recam Làser, de Caldes, fabricarà la torxa dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, després d’haver guanyat el concurs convocat pel comitè organitzador. Ho va fer a través de la seva filial a la ciutat brasilera de Natal. La fabricació es farà a la planta del polígon La Borda.

El 9 Nou
08/08/2015

L’encàrrec és d’un total de 14.680 unitats, que hauran d’estar acabades a principis de l’any vinent, ja que es preveu que el recorregut de la torxa, que portaran unes 12.000 persones per unes 500 ciutats de tot el món, comenci cap al mes de maig des d’Olímpia, a Grècia, com és tradicional, fins a l’estadi de Maracanà, on es farà la cerimònia inaugural el dia 5 d’agost.

La torxa la va dissenyar l’estudi Chelles & Hayashi Design, de Sao Paulo. És de color blanc, està feta d’alumini i resina, pesa un quilo i mig i fa 63,5 centímetres de llarg, tot i que té un sistema que fa que s’allargui i els seus segments se separin quan la flama es transmet d’un portador a un altre, amb la qual cosa arriba als 69 centímetres. Quan s’obre, es veuen uns anells de colors que representen els de la bandera brasilera i es divideix en diverses parts que, segons els dissenyadors, volen representar els valors olímpics de l’excel·lència, l’amistat i el respecte. “El disseny de la torxa de Rio 2016 es va inspirar en l’esperit olímpic, la naturalesa del nostre país i l’harmoniosa diversitat i energia del nostre poble”, va dir Beth Lula, director de marca de Rio 2016, durant la presentació de la torxa fa unes setmanes. “Els segments horitzontals, un cop oberts, revelen el cel, les muntanyes, el mar i la terra, representada amb la forma del passeig marítim de Copacabana”.

La firma de Caldes va poder presentar-se al concurs gràcies al fet de tenir una de les seves filials al Brasil, però la producció es farà a la planta de Caldes, per la seva capacitat tecnològica. De fet, el gerent de la companyia, Pere Barrios, explica que a la planta de Caldes es farà tot el procés de transformació des de les planxes d’alumini inicials que es transformaran en el tub que després es convertirà en la torxa. El contracte de producció ha estat possible, segons remarca el gerent, gràcies a l’ampliació de la capacitat productiva i tecnològica de la fàbrica en els darrers anys, que va molt més enllà del tall de peces metàl·liques amb làser. L’empresa és capaç de fer tots els processos metal·lúrgics amb les diverses tècniques de transformació del metall, com tallar, doblegar, estampar, soldar, mecanitzar i fer els acabats.

La fabricació de les prop de 15.000 unitats de la torxa no obligarà a ampliar instal·lacions ni maquinària, però sí que, puntualment, pot implicar un augment de plantilla.

Una de les úniques peces de la torxa olímpica que no es farà a Caldes serà el dipòsit de gas, amb una autonomia de mitja hora, que farà una filial de l’empresa Gas Natural.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 328 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't