Sant Pere envia una carta als veïns que gasten més aigua del compte

El consistori recorda que cal reduir el consum d’aigua per respectar les prohibicions de l’estat d’emergència fins a complir els límits de consum permesos

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha enviat una nota informativa a 230 veïns i a 81 propietaris no empadronats que, segons les dades de consum, superen el volum d’aigua permès per persona i dia, que és de 200 litres en l’actual situació d’emergència per sequera.

En cas d’haver rebut aquesta nota informativa, caldrà comprovar que el nombre de persones empadronades a l’habitatge sigui correcte. Si no ho és, s’haurà de regularitzar. També comprovar si existeix alguna fuita d’aigua que justifiqui el consum elevat detectat.

El consistori recorda que cal reduir el consum d’aigua per respectar les prohibicions de l’estat d’emergència fins a complir els límits de consum permesos. De moment, aquesta notificació és només informativa i no comporta cap procés sancionador. Amb tot, si després de les comprovacions de consum a partir del primer trimestre d’aquest any, es constata que el consum continua sent superior al permès, l’Ajuntament anuncia que es podran imposar sancions que van de 750 a 3.000 euros.

El consistori ja ha fet un parell de sessions informatives sobre l’estat de la sequera al poble, una al local de La Fàbrica i l’altra al local social de les Faldes, en les quals es van presentar les mesures i es van resoldre els dubtes, amb molt bona acollida per part dels veïns.

El ban de la sequera

L’Ajuntament va publicar un ban en què s’informava de les mesures adoptades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Apunta que, tot i que el consum diari per persona és de 200 litres, el consum ideal hauria de ser de 130 litres per les possible fuites. A part de les mesures de l’ACA, l’Ajuntament està implementant altres accions per pal·liar els efectes de la manca d’aigua, amb talls sectorials per reparar avaries o detectar fuites, la reducció de la pressió de la xarxa d’abastament si ho considera necessari i l’enviament de notes informatives a tots els veïns que durant el 2023 van superar el consum màxim i cartes a les indústries per tal que presentin un pla de reducció del consum del 25%, entre d’altres.

Fruit dels treballs de manteniment a Les Faldes del Montseny, es van localitzat i arreglar diverses fuites per on es perdien uns 5.400 litres/hora, mentre que gràcies als talls nocturns sectoritzats a diversos carrers de Can Derrocada, s’han pogut detectar i arreglar dues fuites al carrer Xaloc per on es perdien uns 600 litres/hora.

L’Agència Catalana de l’Aigua ja va multar Sant Pere amb 9.700 euros de sanció, corresponents a un excés de consum d’aigua el passat mes de setembre, quan del límit establert en 230 litres diaris per usuari, la mitjana per habitant es va excedir en 74 litres.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't