Sergi Mingote deixa l’alcaldia de Parets després de set anys

Ha fet efectiva la renúncia en un ple extraordinari en què la major part de l’oposició no ha estalviat crítiques a la seva gestió

La sala Basart de la Cooperativa s'ha omplert per assistir al darrer ple de Mingote // Ramon Ferrandis

La sala Basart de la Cooperativa s’ha omplert per assistir al darrer ple de Mingote // Ramon Ferrandis

Tal i com havia anunciat fa setmanes, l’alcalde de Parets, Sergi Mingote (PSC) ha renunciat al càrrec, en un ple extraordinari, aquest dissabte al matí, a la sala Basart de la Cooperativa.

“És el discurs més difícil. Un discurs fet des de la serenor però també des de la tristor i l’agraiment”, ha començat dient. El primer agraïment ha estat per al seu antecessor en el càrrec, l’exalcalde, Joan Seguer. “Sobretot per la seva honestedat. Vuit anys al seu costat ensenyen molt”.

Mingote ha reiterat que, tot i que encara falta un any per acabar el mandat, “aquest era el moment idoni”. Ha dit que “el full de ruta està gairebé enllestit” i que “hi ha un gran equip, preparat i amb molta experiència de gestió per prendre el relleu”. S’ha referit al que es perfila com al seu successor, el primer tinent d’alcalde, Francesc Juzgado, elegit per l’assemblea del PSC per optar a l’alcaldia, com “una persona d’un caràcter proper, amb un punt de timidesa”.

La seva família i els treballadors municipals també han estat objecte d’agraïment del ja exalcalde. Dels seus mandats, Mingote diu que es queda amb algunes accions, com la creació del Consell d’Infants. “He vist la implicació dels alumnes de les escoles en la vida del poble”. També amb el contacte amb la gent gran, les polítiques d’ocupació o la gestió energètic, un fet que, segons ha dit “ha contribuit a tenir les arques sanejades”.

En el seu discurs, ha lamentat que “el context polític convuls” hagi afectat la política local, amb el trencament de l’acord de govern amb el regidor del PDeCAT i ha afegit que “a Parets, la situació es viu amb és amargor i tristesa perquè tenim un veí nostre a la presó”, referint-se al conseller Jordi Turull.

Ha dit que inicia “una nova etapa apassionant” referint-se al projecte que engegarà a principis de juny per pujar, juntament amb dos alpinistes més, els tres cims més alts del planeta en un sol any, una iniciativa solidària a benefici de diverses entitats humanitàries.

Els grups de l’oposició no han estalviat crítiques a la gestió de Mingote, tot i que li han desitjat sort en els seus propers projectes. Antonio Molina, de Sumem Parets el va acusar d’haver pactat “dues vegades amb la dreta” i de no tenir “cap ànim de compartir, consensuar i dialogar”.

Jordi Seguer, d’Ara Parets-ERC va dir que la seva gestió “ha estat marcada pel continuïsme” i “sense un projecte clar”. Li va retret, especialment, “que no s’hagi volgut afegir al front democràtic contra la repressió” i que “estigues al Nepal mentre s’aplicava l’article 155 i en Jordi Turull entrava a la presó”.

“No tot ho ha fet malament, però el seu mandat ha estat gris i sense projecte de poble”, li deia la regidora de NOPP i exalcaldessa del PSC, Rosa Martí. I li retreia el suport del PSC al 155. “Una alcaldia no pot estar al marge del que passa al país”.

L’exsoci de govern, Raül Urtusol, del PDeCAT va ser l’única intervenció més amable. “Malgrat les grans diferències a nivell nacional, a nivell local coincidim en l’anàlisi de les necessitats del nostre poble”.

I Manuel Losada, de Cs, li retreia que no hagués complert els quatra anys del mandat. “Avui no hauríem d’estar contents; es presentava per a quatre anys i només n’ha estat tres”. I li va criticar haver permès l’obertura dels col·legis per al referèndum i no posar la bandera espanyola a l’Ajuntament. Amb un advertiment final. “No posicionar-se li ha passat factura i es veurà reflectit en les properes eleccions”, va dir Losada, després de recordar que, en les eleccions del 21 D, el seu partit va tenir “un de cada quatre vots”.

 

Ramon Ferrandis

Ramon Ferrandis

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 191 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't