El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCNG) potenciarà el Grup de Recerca en Biodiversitat mitjançant l’ús de Bioindicadors (Bibio) amb una aliança amb el Centre Tecnològic Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària (BETA) de la Universitat de Vic.
Es farà a través de la nova fundació que està impulsant el Centre Tecnològic BETA, on participarà l’Ajuntament de Granollers com un dels socis. Ho ha confirmat a EL 9 NOU Sergio Ponsá, director del BETA, que just ara celebra el 10è aniversari.
L’objectiu és arribar a ser un centre CERCA. Entre altres avantatges, això permetrà optar a determinats fons estatals i europeus per fer recerca on fins ara el MCNG no tenia accés. “El CT BETA té la possibilitat i compleix amb escreix els estàndards per convertir-se en un centre CERCA. És l’objectiu pel qual treballem”, assegura Ponsá.
Toni Arrizabalaga, responsable del MCNG, destaca la importància de l’acord per gestionar temes vinculats amb la recerca. “Podrem tenir accés a alguns tipus d’ajuts als quals ara no podem accedir. Fins i tot, a algun de la Generalitat. Quan demanes ajuts a Europa o alguns de l’Estat et demanen que sigui un grup CERCA”, explica Arrizabalaga.
Ponsá posa en valor la tasca del Museu de Granollers. “Cal donar molta importància a la feina feta pel MCNG. És un model d’èxit bestial. Ha anat creixent de baix a dalt. Hi ha un grup molt potent en temes de biodiversitat i bioindicadors que ha crescut en l’àmbit del Museu i això és molt estrany.”
I diu que les necessitats són semblants: “Com ens passa al BETA dins de la universitat actual, l’activitat que fem és molt diferent de la resta de la institució i es pateix perquè els processos no estan preparats suficientment per a tota l’activitat del grup de recerca.”
El grup BiBio mou, ara, uns 30 científics. D’aquests, cinc estan contractats directament pel Museu. La resta hi estan vinculats a través de beques d’universitats o altres ens però treballen en projectes de les línies de recerca pròpies: ratpenats, papallones, petits mamífers, rèptils i amfibis i lirons.
La xifra d’investigadors arriba fins a la quarantena si es compten persones que hi fan treballs finals de grau o màster.
{{ comment.text }}